Logo

Jihadi John fuge de ISIS!

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 7624 times
Jihadi John fuge de ISIS! Image

Jihadi John fuge de ISIS!

RO

Unul dintre oamenii care au adus notorietatea grupului jihadist din Siria și Irak, Jihadi John, așa zisul „John Jihadistul”, după cum a fost botezat de presa din întreaga lume, se pare că ar fi fugit din organizația Statului Islamic pentru că s-ar teme pentru viața lui, după ce identitatea lui a fost făcută publică de către autoritățile britanice. Abu Bakr al-Baghdadi, conducătorul grupării, a declarat că ISIS nu va mai publica videoclipuri sângeroase cu oameni decapitați, ceea ce ar explica de ce Jihadi John ar fi fugit. Există însă și alte teorii.

Confom uneia dintre ele, bărbatul s-ar teme de faptul că ISIS ar putea să îl sacrifice, acum că lumea îi cunoaște identitatea și s-ar putea să îl urmărească, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra grupării jihadiste care în ciuda faimei, continuă să opereze din umbră. Există informații conform cărora Jihadi John s-ar afla în Siria, operând alături de alte grupări jihadiste mai puțin importante și cu un număr redus de membrii, în încercarea de a se ascunde de autorități.

Având în vedere că toate agențiile guvernamentale din lume îl caută, printre acestea numărându-se și C.I.A.-ul, e lesne de văzut de ce acesta se teme pentru viața lui

Autor: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.emaze.com

EN

Share it!
Tags: jihad, isis, islam, john, siria, irak,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.