Logo

Italia/ Vinuri. Traditie si legenda.

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9598 times
Italia/ Vinuri. Traditie si legenda. Image

Italia/ Vinuri. Traditie si legenda.

RO
Viticultura este practicată de aproximativ trei milenii pe teritoriul Italiei. În perioada lui Cato cel Bătrân, cultivarea viilor era principala ramură a agriculturii române. Vinurile obţinute pe teritoriul Italiei erau recunoscute şi cântate în versuri de marii poeţi români, precum Horaţiu sau Virgiliu. Însuşi marele împărat Cezar savura o cupă de vin de Falerne sau de Mamertin.

Când zici Italia, gândul te duce la renumitele podgorii răspândite pe întreg teritorul ţării, precum şi la vinurile acestora recunoscute deja pe plan mondial. Italia este cel de-al doilea mare producător şi exportator de vin din lume, fiind într-o continuă competiţie cu Franţa pentru primul loc, în ultimul deceniu.Cu rădăcini care seintind până în anul 1141, Barone Ricasoli este una dintre cele mai vechi podgorii din Italia. Până în vremurile noastre, castelul în preajma căruia se întind viile a fost martorul luptelor interne din Italia, din anii 1200, ascesiunii familiei Medici şi a supravieţuit celui de al doilea război mondial. O plimbare prin Chianti, una dintre cele mai cunoscute şi mai pitoreşti regiuni ale Italiei. Chianti este faimoasă în întreaga lume pentru vinurile făcute de cei peste 600 de producători din zonă. Priveliştea e mirifică! Greu pentru un şofer să fie atent doar la drum, cu atâtea “tablouri” de admirat stânga-dreapta !

Climatul călduros al Italiei, influenţat de mare şi munţi şi solurile sărace dau vinurilor roşii greutate şi eleganţă. Soiuri de struguri precum Nebbiolo, Sangiovese şi sicilianul Nerello Mascalese au fiecare potenţialul de a produce vinuri bogate atât în extract cât şi în alcool, păstrându-şi în timp calităţile şi stilul. Montepulciano şi Nero d’Avola se dovedesc mai sofisticate şi evoluează la fel de armonios.

Continuarea pe:www.eatermagazine.ro
EN

Share it!
Tags: vin, traditie, podgorii, istorie


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.