Logo

Israel/ Alerta contra Hezbollah

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9591 times
Israel/ Alerta contra Hezbollah Image

Israel/ Alerta contra Hezbollah

RO

De parcă Israelul nu ar avea destul de furcă cu Hamas din Palestina și recentele amenințări venite din partea Statului Islamic, iată că acum trebuie să arunce un ochi și la ce plănuiește Hezbollah, o organizație din Lebanon care recent, potrivit agențiilor de inteligență israeliene a plănuit un atac iminent asupra Galileei, un teritoriu din nordul Israelului. Vestea mai rea este că Hezbollah ar fi fost ajutat și de Iran, care se pare că e gata să invadeze Israelul.

Potrivit unui general din cadrul forțelor armate israeliene, Hezbollah și Iran plănuiau un atac iminent în Galileea și mai încolo de Galileea în momentul în care planul lor a fost deșucat. Forțele armate au reușit să distrugă un convoi ce se afla în regiunea Golan Heights și care se îndrepta către Siria. Generalul a mai declarat și că faptul că reprezentanții Iranului și cei ai grupării Hezbollah din Lebanon au decis să se întâlnească în Siria arată clar că atacul ce urma să fie pus în acțiune era unul iminent și sofisticat, o adevărată amenințare pentru Israel. Din fericire însă, convoiul a fost distrus, iar printre morți se numără și un cunoscut general iranian, Mohammed Allahdadi dar și fiul unuia dintre liderii grupării Hezbollah, pe nume Jihad Mughniyeh.

În urma acestui fapt, Israelul și-a intensificat paza la granița de nord pentru a opri eventualele atacuri de acest gen venite fie de la Hezbollah din Lebanon, fie din partea Iranului. Între timp, Iranul a negat faptul că generalul ucis ar fi călătorit în Siria cu scopul de a se întâlni cu liderii grupării teroriste, motivând că acesta se afla acolo pentru a discuta cu reprezentanții regimului Assad despre modalitățile de a opri militanții islamiști ce aparțin Statului Islamic care controlează mare parte din Siria în momentul de față.

Oricare ar fi adevărul, un lucru e cert. Acest atac al Israelului și moartea atâtor lideri și personalități importante ce aparțin Iranului și grupării Hezbollah va transforma relațiile deja tensionate din regiune în unele foarte, foarte volatile.

Autor: Raluca
Sursa photo: www.jta.com

 

EN

Share it!
Tags: hezbollah, iran, israel, evrei, terorism,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.