Logo

Islanda / Primul umanoid a trait acum 249,000 ani

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 10228 times
Islanda / Primul umanoid a trait acum 249,000 ani Image

Islanda / Primul umanoid a trait acum 249,000 ani

RO

Conform ultimelor studii realizate de un grup de cercetători din Islanda, primul umanoid, strămoșul tuturor oamenilor care trăiesc azi a trăit în Islanda acum 249.000 de ani. Prin secvențierea genomilor a 2.636 de islandezi, cel mai mare număr de oameni care a fost supus unui astfel de test, cercetătorii au reușit să identifice faptul că mutațiile genetice joacă un rol foarte important în boli genetice precum Alzheimer’s sau boli de ficat. Mai important este faptul că datorită acestor mostre preluate de la islandezi, aceștia au ajuns la concluzia că cel mai apropiat strămoș al rasei umane, așa zisul „tată” al nostru, a trăit între 174.000 – 321.000 de ani.

Kari Steffanson, neurolog și autor a numeroase cărți și articole din acest domeniu, dar și directorul companiei de farmaceutice deCode, a declarat că „acesta este un pas major pentru rasa umană în identificarea și înțelegerea modului în care funcționează ADN-ul. Astfel am reușit să obținem o secvențiere destul de detaliată în genomul unei întregi națiuni.”

Faptul că Islanda este una dintre cele mai izolate țări din lume a contribuit la păstrarea unor gene care în alte națiuni nu s-au păstrat atât de bine. De aceea testând mai mult de 2.000 de islandezi, oamenii de știință au ajuns la această concluzie. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.aratta.wordpress.com

EN

Share it!
Tags: africa, neanderthal, islanda,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.