Logo

Iran/ Dronele si Hezbollah...

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8198 times
Iran/ Dronele si Hezbollah... Image

Iran/ Dronele si Hezbollah...

RO

Gruparea Hezbollah este fără nici o îndoială una dintre cele mai puternice din lumea arabă, dacă nu cea mai puternică, care are capacitatea de a schimba lucrurile și de a influența puternic regiunea Orientului Mijlociul, după cum au și demonstrat în Siria. Regimul Assad se află încă la putere datorită acestei grupări deoarece luptătorii sunt foarte bine organizați, dispun de arme de ultimă generație și de tehnologii foarte avansate și, analiștii estimează că primesc în fiecare an de la Iran cel puțin $350 de milioane pentru dezvoltare.

Baza lor era secretă până recent, când Google Maps a făcut-o publică. Oricine poate folosi programul Google pentru a vedea din spațiu baza Hezbollah care se află în sudul orașului Hermel din nordul Lebanonului și la 10 mile vest de granița cu Siria. Se estimează că Hezbollah deține rachete UAV și drone Ababil-3 care sunt folosit pentru supraveghere datorită faptului că pot fi controlate ușor de la distanță.

Baza aceasta este formată dintr-un drum neasflaltat de 670 de metrii, clădiri neterminate și o antenă care ar putea fi folosită pentru a controla rachetele de la distanță, se tem analiștii.

Faptul că această bază se află atât de aproape de Siria arată faptul că Iranul și Lebanonul au transformat războiul civil din Siria în unul regional dar și mai îngrijorător, arată faptul că tehnologia dronelor și a rachetelor controlate de la distanță a ajuns și în mâinile unui astfel de grup islamist. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.timesofisrael.com

EN

Share it!
Tags: iran, lebanon, siria, assad, hezbollah, islam, israel,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.