Logo

Irak/ISIS cucereste Ramadi

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 17445 times
Irak/ISIS cucereste Ramadi Image

Irak/ISIS cucereste Ramadi

RO

Statul Islamic, gruparea teroristă are face ravagii în Irak, Siria și recent, Yemen, a obținut o victorie în Irak, după ce a reușit să captureze orașul Ramadi, în ciuda atacurilor aeriene conduse de Statele Unite pentru a opri avansarea jihadiștilor.

Armata irakiană care apăra orașul, după zile întregi de lupte intensive, a cedat, iar soldații au fugit care încotro pentru a scăpa de jihadiștii cu mitraliere care strigau numele lui Allah. La puțin timp, Muhannad Haimour, purtătorul de cuvânt al provinciei Anbar din care face parte orașul Ramadi ce a căzut pradă teroriștilor, a declarat că orașul a fost capturat treptat, pe parcursul a câteva zile, timp în care armata s-a împuținat. Tot el a declarat că gruparea a preluat controlul centrului de comandă din oraș unde era staționată armata. Soldații, când au fugit, au lăsat și armele, pe care au pus mâna jihadiștii.

500 de oameni, o cifră estimată, au fost uciși de când a început conflictul în orașul Ramadi, acesta fiind numărul total de soldați uciși la datorie, civili prinși în focurile de armă și membrii ai grupului jihadist. Cel puțin 8000 de oameni au fugit din oraș de teama jihadiștilor despre care se știe că sunt foarte violenți, iar decapitările și execuțiile publice sunt la ordinea zilei.

Prim Ministrul Irakului însă, Haider al Abadi, a cerut soldaților să rămână pe poziții, prea târziu însă. El a cerut tuturor căpeteniilor de triburi, lideri locali și soldați să organizeze o nouă ofensivă și să nu cedeze orașul teroriștilor.

Aflat în Coreea de Sud pentru o vizită oficială, secretarul de stat american John Kerry a declarat că are încredere în forțele irakiene și crede cu tărie că orașul va fi recuperat din mâinile grupării musulmane. De asemenea, a anunțat din nou că lupta împotriva Statului Islamic va continua până când aceasta va fi anihilată. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.ibtimes.com

EN

Share it!
Tags: isis, ramadi, siria, irak,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.