Logo

Irak/ 300 de soldati executati de ISIS

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8821 times
Irak/ 300 de soldati executati de ISIS Image

Irak/ 300 de soldati executati de ISIS

RO
Potrivit celor mai noi veşti din sfera militanților ISIS, am aflat că au trecut de o bază militară din Irak din apropierea Bagdadului și au executat 300 de soldați.

În timp ce detalii cu privire la locaţia exactă din afara Bagdadului nu sunt disponibile, vestea vine după ce atacurile aeriene împotriva grupării teroriste ISIS, din partea de nord a ţării, le-ar fi slăbit forţele şi ar fi provocat prejudicii serioase. Se pare că grupul a câştigat centura centrală a ţării şi are o ţintă fixată pe capitala naţiunii, pe care a atăcat-o în urmă cu câteva zile.

De-a lungul ultimelor câteva săptămâni, luptătorii ISIS din nordul Irakului și, mai recent, din partea de vest a Siriei, au fost bombardaţi de atacurile conduse de SUA. Atacurile US Air Force îndreptate către Siria, plus rachetele Tomahawk, au înregistrat pagube considerabile în infrasctructura militanţilor şi au lovit şi puţurile de petrol generatoare de venituri.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, se așteaptă ca războiul din Siria și Irak împotriva ISIS să dureze până la trei ani. Campania poate costa  în jur de 10 miliarde dolari.

Ultimele zvonuri susţin că teroriştii ar putea ataca metrourile din Paris şi New York. Premierul irakian, Haider al-Abadi, a anunţat joi că Statul Islamic plănuiesc atacuri la metrourile din SUA şi Paris. Americanii au anunţat că informaţiile nu sunt confirmate încă.

O purtătoare de cuvânt a Agenţiei Naţionale de Securitate susţine că vor trebui efectuate revizuiri ale informaţiilor din partea irakienilor înainte de a face noi precizări.

Congresmanul republican de Long Island, Pete King, sfătuieşte oamenii să nu ia în serios ameninţările, până când poliţia din New York, FBI sau Homeland Security nu va anunţa că este vorba de aşa ceva.

Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.nununc.com

EN

Share it!
Tags: ISIS, 300, soldati, ucisi, Bagdad, metrouri, atacuri


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.