Logo

Iordania/ Executia a 2 jihadisti drept razbunare

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6343 times
Iordania/ Executia a 2 jihadisti drept razbunare Image

Iordania/ Executia a 2 jihadisti drept razbunare

RO

Săptămâna trecută, grupul terorist ISIS a cerut Iordaniei să elibereze o femeie condamnată la moarte pentru implicarea într-o serie de atacuri teroriste ce au avut loc în Amman, capitala țării în schimbul eliberării unui pilot iordanian ținut ostatic. Iordania a refuzat să facă schimbul imediat și a cerut dovezi că pilotul este încă în viață. Statul Islamic nu a dat curs cererii, dar în schimb, a publicat online un videoclip cutremurător în care pilotul era închis într-o cușcă și ars de viu.

După publicarea imaginilor, în capitala Iordaniei s-au adunat sute de oameni ce au cerut executarea imediată a femeii din cauza căreia a fost ucis pilotul și cerând guvernului să răzbune cât mai dur moartea iordanianului. La răsărit, femeia a fost executată în închisoarea în care era prizonieră, împreună cu încă un bărbat irakian ce făcea parte din Al Qaeda și care era și el condamnat la moarte încă din 2008 din pricina implicării în câteva atacuri teroriste.

Regele Iordanului, Abdullah, a declarat într-o conferință de presă că întreaga țară trebuie să fie unită acum și a promis că va răzbuna moartea pilotului. Statul Islamic a fost avertizat și ar trebui să se aștepte cât mai curând la o ripostă foarte dură, potrivit declarațiilor Regelui. Pentru a calma spiritele, acesta a adăugat și că potrivit informațiilor obținute de la agențiile de inteligență, pilotul fusese executat pe 3 ianuarie, și deci chiar și dacă femeia ar fi fost eliberată, nu s-ar fi putut face nimic pentru a-l salva. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.wsj.com

EN

Share it!
Tags: isis, terorism, jihad, iordan, jordan,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.