Logo

Incepe scoala/ Examene si vacante

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 39844 times
Incepe scoala/ Examene si vacante Image

Incepe scoala/ Examene si vacante

RO

Cum toate vacanţele trec mai repede ca vântul, uite că a venit şi septembrie, vara s-a terminat şi începe şcoala. Noul an şcolar 2014-2015 este similar cu cel în curs, fiind structurat pe două semestre.

Să începem cu vacanţele: vor fi 34 de zile de vacanţă. Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie. Potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educaţiei care a fost publicat în Monitorul Oficial, anul şcolar va avea 177 de zile de cursuri.

Semestrul I va avea cursuri în perioadele luni, 15 septembrie - vineri, 19 decembrie şi luni, 5 ianuarie - vineri, 30 ianuarie. În perioada 1 - 9 noiembrie, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă. Vacanţa de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie şi se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie şi 8 februarie.

Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie.

Săptămâna 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea se va păstra pentru activităţile extracurriculare şi extraşcolare, din cadrul programului "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea, până la 22 mai 2015.

Începe şcoala: cursuri, durate, specific... Conform calendarului, anul şcolar 2014-2015 va avea 36 de săptămâni de cursuri, adică 177 de zile lucrătoare. Cursurile claselor terminale se vor încheia pe 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale şi se vor încheia în data de 12 iunie 2015. Clasele terminale ale învăţământului liceal vor avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, cele 4 săptămâni rămân pentru desfăşurarea examenului de bacalaureat.

"Pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică şi învăţământul profesional, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare. Pentru învăţământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile. Stagiile de pregătire practică pentru care au optat absolvenţii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore care se desfăşoară în perioada propusă de unitatea de învăţământ organizatoare şi aprobată de inspectoratul şcolar.”

Desigur că toate cele de mai sus sunt supuse „schimbărilor” cu care ne-a obişnuit deja Guvernul... dintotdeauna!

Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: giurgiu.semnal.eu

EN

Share it!
Tags: elevi, scoala, vacanta, cursuri, examene


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.