Logo

Incearca noua Coca Cola cu gust de stevie

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 6300 times
Incearca noua Coca Cola cu gust de stevie Image

Incearca noua Coca Cola cu gust de stevie

International

De câteva zile, companiile PepsiCo Inc. şi Coca-Cola.co au anunţat că putem savura o Coca Cola cu un gust nou, de această dată cu ştevie, iniţiativă prin care se doreşte reducerea riscului ridicat de obezitate a consumatorilor de băuturi carbogazoase.

Cea care a lansat această idee a fost Comisia Europeană, care a autorizat folosirea glicozidelor derivate din steviol (substanţele dulci din frunză de ştevie) ca îndulcitor pentru alimente şi băuturi răcoritoare.

Se pare că acest nou îndulcitor natural oferă un produs mai sănătos, pentru că, fiind obţinut din ştevia rebaudiană, dulcostevina, este de 300 de ori mai dulce decât zahărul, însă de 300 de ori mai puţin caloric.

Chiar de săptămâna trecută, Coca-Cola comercializează în Argentina un nou sortiment al celebrei băuturi îndulcit cu un sirop natural obţinut din ştevie.

În America, Coca-Cola a declarat că, în prezent, lucrează la acea reţetă minune care să cucerească pe toată lumea, dar nu vrea să dea mai multe detalii despre rezultate.

Deşi sunt conştiente de riscurile pe care le-ar implica un eşec, companiile PepsiCo Inc. şi Coca-Cola.co îşi asumă toate riscurile, tocmai pentru că nu se tem să vină cu ceva nou, inedit aş spune, pe piaţă.

Şi dacă tot am adus în discuţie riscurile, s-a descoperit că Pepsi foloseşte un colorant ce conţine un nivel mult prea ridicat de substanţe cancerigene.

Substanţa chimică adusă în discuţie în acest caz este 4-Methylimidazole sau 4-Mel, pe scurt, care se produce prin fierbere şi este regăsită în multe mâncăruri.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.