Logo

In Cluj-Napoca, mananci cel mai bun sushi!

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 9751 times
In Cluj-Napoca, mananci cel mai bun sushi! Image

In Cluj-Napoca, mananci cel mai bun sushi!

Restaurante

Tokyo Japanese Restaurant din Cluj Napoca poartă amprenta rafinamentului specific asiatic, care continuă să atragă o gamă cât mai largă de oameni interesaţi şi preocupaţi să descopere secretul longetivităţii japonezilor.

Se ştie că aceştia au un mod de viaţă sănătos, dieta lor bazându-se, datorită aşezării geografice a Japoniei, pe alge de mare (Nori, Wakabe), peşte şi orez.

Acest restaurant este deja de un deceniu în Cluj Napoca, timp în care bucătăria japoneză a fost apreciată de românii care şi-au dorit ceva diferit. În genere, cei care vin la "Tokyo Japanese Restaurant" preferă să mănânce şi altceva, la început din curiozitate, apoi pentru că îşi dau seama că ceea ce găsesc aici sunt doar preparate sănătoase.

Prin ce se remarcă acest restaurant?

Rafinamentul mâncărurilor preparate conform reţetelor autentice japoneze, servirea impecabilă şi profesionalismul bucătarilor originari japonezi.

Situat pe strada Gh. Marinescu, nr. 5, restaurantul are o capacitate de 80 de persoane, compartimentat în 4 saloane: parterul este destinat unui salon pentru nefumători. Tot aici este amplasat şi sushi barul. La etajul I sunt amplasate trei saloane, din care două pentru fumători şi unul pentru nefumători.

Delicatesele japoneze întâlnite aici sunt recomandate chiar de Gabi Georgiu, cel care a câştigat titlul cu care se poate mândri oricine: primul head sushi chef din România, statut dobândit la World Sushi Cup 2013, recunoscut de All Japan Sushi Association.

De exemplu, sushi-ul, atât de idolatrizat de toată lumea, la început desemna practica de conservare a peştelui, prin presărarea acestuia cu sare şi lăsarea la măturat pe un strat de orez fiert în oţet aromat.

Dacă la începuturi, orezul era îndepărtat şi era consumat doar peştele, în timp, orezul a început să fie consumat împreună cu peştele. La Tokyo Japanese Restaurant, sushi-ul se serveşte folosind beţişoarele ohashi, dar şi servirea sa cu mâna este acceptată.

Un bun sfat ar fi să se consume, la început, carnea albă de peşte, urmând fructele de mare, carnea de ton şi somon (carne roşie). Bucăţile de sushi se înmoaie în sosul de soia şi se servesc cu wasabi şi ghimbir murat.

Pentru toţi cei care ajung în Cluj-Napoca şi în restaurantul în care lucrează, Gabi are câteva recomandări: "Dacă nu au mai servit sushi, le recomand să îşi aleagă un set care conţine atât sushi, cât şi mâncare gătită. Astfel pot gusta mai multe preparate din bucătăria japoneză. Meniul restaurantului este foarte variat, iar în funcţie de preferinţele fiecărui client şi recomandarea mea este diferită".

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.