Logo

Imagini tulburătoare cu gunoiul din oceane (video)

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 9170 times
Imagini tulburătoare cu gunoiul din oceane (video) Image

Imagini tulburătoare cu gunoiul din oceane (video)

Bouts

Indiferența oamenilor ucide sute de animale marine! Milioane de tone de deșeuri sunt aruncate zilnic în oceanele lumii, iar efectele uimesc chiar și firmele de deversare! Un ultim studiu oceanic, realizat de specialiști din Monterey, au arătat că, în unele zone, oceanele au ajuns un pericol aproape mortal pentru animalele marine. Specialiștii institutului Monterey Bay Aquarium Research au prezentat imagini filmate cu zonele oceanice pline cu deșeuri deversate.

Cum arată și în ce stadiu se află? Imaginile sunt absolut tulburătoare... Studiul a fost realizat pe fundul Oceanului Pacific, unde zac o mulțime de deșeuri. O echipă de specialiști și o echipă de filmare au studiat timp de 18.000 de ore fundul oceanului cu ajutorul unor vehicule speciale, ajungând la o adâncime de aproximativ 4 kilometri. Vehiculele au pornit expediția pe Coasta de Vest, de la Golful California și s-au dus până în Insula Vancouver şi Insulele Hawaii.

Aici au descoperit cea mai mare aglomerare de deșeuri din metal, plastic și alte materiale chimice și extrem de periculoase, anunță cei de la MBARI. În canionul Monterey se află peste 1.150 de deşeuri, iar majoritatea sunt din plastic. Problema principală în astfel de cazuri este că lumina nu ajunge pe fundul oceanelor, iar plasticul nu se va degrada decât în sute de ani. Timp în care sute de animale riscă să moară din cauza toxicității lor sau din cauza tăieturilor provocate de acestea.

 Mai mult, pe măsură ce se descompun, ele se rup în bucăți mici, iar animalele marine le vor consuma, crezând că ele constituie hrană. Acest fapt va duce la hemoragii interne, care cauzează moarte. Potrivit MBARI, pe fundul oceanului au fost găsite și o mulțime de cutii de conserve, obiecte din oţel şi aluminiu, echipamente de pescuit, recipiente din sticlă, haine şi obiecte din hârtie.

 Oamenii de ştiinţă de la MBARI încearcă acum să tragă un semnal de alarmă privind deversarea deșeurilor în apele oceanelor, iar pentru acest lucru urmează să dea publicității date privind efectul pe care îl au aceste deșeuri asupra mediului biologic și cum acestea ne afectează viețile.

Gina R.

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.