Logo

ISIS e inca agresiv dar ... pierzator !

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 8814 times
ISIS e inca agresiv dar ... pierzator ! Image

ISIS e inca agresiv dar ... pierzator !

RO

După nouă luni de zile, timp în care o lume întreagă a fost oripilată și uimită de ororile comise de grupul terorist Statul Islamic, iată că vedem și rezultatele coaliției Statele Unite și diferite armate din Orientul Mijlociu.

ISIS, deși e încă agresiv și continuă să posteze videoclipuri pe internet cu diferite crime și atrocități comise în teritoriile pe care încă le mai dețin, pierde teren. Armata kurdă care își apără cu îndârjire teritoriul pe care speră să îl transforme într-o adevărată țară în viitor, împreună cu grupurile Shia sprijinite de Iran în principal și tehnologia și armele Statelor Unite, a reușit să stopeze avansarea grupării jihadiste. Mai mult chiar, jihadiștii încep să piardă din teren, iar analiștii declară că nu va mai dura mult până când teroriștii vor ajunge exact în punctul de unde au plecat – în Siria, ca o grupare de nebuni cu visuri mărețe, doar una într-o mare de astfel de grupări.

Statele Unite nu au intervenit cu atacuri aeriene până acum deoarece tactica folosită în general de grupările jihadiste este ascunderea printre civili și logic că nu se pot realiza atacuri aeriene în zonele controlate de aceștia. ISIS însă este diferit deoarece urmărește doar teritoriu, cât mai mult teritoriu. Gruparea vrea să înființeze un stat propriu în Siria și Irak, iar pentru asta, are nevoie de teritoriu.

Ei bine, iată ce se întâmplă dacă înfurii o lume întreagă. Armata kurdă este eroul în toată această poveste deoarece o minoritate fără țară și asuprită sute de ani a reușit să se apere singură împotriva unuia dintre cele mai agresive și mai puternice grupuri jihadiste din întreaga lume. Bravo! 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.kurdishdailynews.org

EN

Share it!
Tags: isis, jihad, islam, terorism, siria, irak, kurzi,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.