Logo

ISIS/ Amenintare de executie japonezi

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7778 times
ISIS/ Amenintare de executie japonezi Image

ISIS/ Amenintare de executie japonezi

RO

După cele patru execuții ale jurnaliștilor din Vest de către Statul Islamic, gruparea teroristă care în momentul de față controlează mari teritorii din Siria și Irak, aceștia au publicat o înregistrare cu încă doi captivi, de data aceasta japonezi. Kenji Goto, un jurnalist cu experiență în problemele din Orientul Mijlociu răpit pe la mijocul lui octombrie și Haruna Yukawa, un fost contractant privat ce a plecat în Siria după ce îi murise soția și își pierduse afacerea.

Clipul în arată pe cei doi îmbrăcați în deja faimoasa uniformă portocalie cum îngenunchează în fața unui militant îmbrăcat în negru ce le rostește numele și scopul videoclipului într-un puternic accent britanic: fie Japonia plătește ca răscumpărare $200 de milioane, fie cei doi vor avea aceeași soartă ca James Foley și restul jurnaliștilor uciși.

Această înregistrare a avut un impact puternic și va schimba fără îndoială modul în care Japonia va trata conflictele internaționale. După cel de-al doilea război mondial, Japonia a inclus în constituția sa un nou alineat prin care țara este obligată să nu intervină în conflictele internaționale. Acum însă, Prim Ministrul japonez se vede nevoit să schimbe acest alineat pentru a se alătura forțelor vestice în lupta împotriva insurgenților Statului Islamic.

Informațiile arată că Statul Islamic a decis să ceară ca recompensă pentru cei doi captivi suma enormă de $200 după ce Prim Ministrul japonez, care se află într-un turneu prin țările arabe a decis să doneze $100 milioane țărilor care se luptă cu teroriștii ISIS.

Prim Ministrul Shinzo Abe încearcă de mult timp să convingă opoziția și guvernul să renunțe la alineatul acesta din constituție, și deși aici vorbim de viața a doi oameni nevinovați, viitorul acestora este pecetluit deja. Japonia nu va plăti $200 de milioane ca recompensă pentru doi cetățeni pentru că rezultatele ar fi devastatoare atât pentru statul nipon, cât și pentru întreaga țară. Abe va folosi cu siguranță această amenințare directă venită din partea ISIS pentru a cere din nou guvernului să înlăture alineatul din constituție și astfel, Japonia se va alătura aliaților din Vest în lupta împotriva terorismului și islamului extremist. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.nbcnews.com

 

EN

Share it!
Tags: isis, islam, terorism, japan, executie,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.