Logo

Hawking .. Dumnezeu nu exista!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9941 times
Hawking .. Dumnezeu nu exista! Image

Hawking .. Dumnezeu nu exista!

RO
Astrofizicianul Stephen Hawking, cunoscut pentru teoriile sale despre găurile negre și despre nașterea universului, a declarat  că nu există viață după moarte sau Dumnezeu

Stephen Hawking nu e prima personalitate care încearcă să desprindă din conştiinţa oamenilor imaginea grădinii luxuriante promise dincolo de moarte. Însă cuvintele unuia dintre cei mai respectaţi oameni de ştiinţă din istorie – rostite prin intermediul tehnologiei speciale care-i transformă gândurile în sunete egale, venite parcă din altă lume – capătă o cu totul altă greutate. "Văd creierul asemenea unui computer care va înceta să lucreze atunci când componentele sale se defectează. Nu există Rai sau viaţă de apoi pentru computere stricate. Asta e o poveste pentru oameni care se tem de întuneric", a declarat Hawking.

Întrebat dacă el crede că după moartea trupului mintea și constiența unui om poate supraviețui în continuare, Hawking a declarat:“Mintea este ca un program, ca un computer, așa încât, teoretic, este posibil să copiem această minte intr-un calculator, astfel încât să oferim după moarte o formă de viață”.Fizicianul precizează însă că, după părerea lui, ideea vieții de apoi, cum este ea descrisă de religie, “este un basm pentru cei care se tem de întuneric”Într-o lucrare publicată anul trecut, Hawking susţinea că nu este nevoie de un creator pentru a explica existenţa Universului. Cartea a provocat comentarii virulente din partea unor lideri religioşi. Rabinul şef Lord Sacks l-a acuzat chiar de "greşeli elementare de logică".

Potrivit profesorului Stephen Hawking, Dumnezeu nu a creat universul. În schimb, nimic a creat totul. Cu toate acestea, Hawking a încălcat legile de bază ale științei. Într-un extras din ultima sa carte, “The Grand Design”, publicat in revista Eureka in The Times, profesorul a spus:

“Deoarece există o lege precum cea a gravitaţiei, Universul poate şi se va crea din nimic. Creaţia spontană este motivul pentru care Universul există, pentru care noi existăm”

Roxana Samfira
Sursă foto: taringa.net


EN

Share it!
Tags: ateu, fizică, teorii


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.