Logo

Gustos si sanatos: salata de vinete greceasca si rosii umplute cu salata de

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 5425 times
Gustos si sanatos: salata de vinete greceasca si rosii umplute cu salata de Image

Gustos si sanatos: salata de vinete greceasca si rosii umplute cu salata de

Retete

Găteşte-i familiei tale două reţete delicioase cu vinete, uşor de preparat şi gata în maximum 20 de minute. Salată de vinete grecească Ingrediente: 1 kg vinete mici; 100 g miez de nucă; 100 g brânză de oaie; 4 căţei de usturoi; 2 linguri oţet de vin; zeama de la 1 lămâie; 5 linguri ulei de măsline; 2 gălbenuşuri de ou crude; sare; piper; pătrunjel Mod de preparare: Coace vinetele în cuptor cam o oră, la 170 de grade Celsius. Decojeşte vinetele şi lasă-le să se răcească şi să se scurgă de zeamă. Între timp, curăţă şi toacă fin usturoiul. Toacă şi nuca, apoi fărămiţează brânza. Cu vinetele fă un piure folosind ustensile de lemn (lingură sau satâr). Amestecă bine vinetele cu zeama de lămâie, oţetul, uleiul încorporat treptat, sare şi piper. Adaugă apoi usturoiul, brânza şi nucile. Încorporează, pe rând, gălbenuşurile de ou şi introdu salata de vinete pentru minimum 30 de minute la rece înainte de servire. Înainte de servire, presară pătrunjel tocat fin. Roşii umplute cu salată de vinete Ingrediente: 750 g roşii; 4 vinete mari; 1 ceapă; 1 morcov; 1/4 rădăcină ţelină; 1 dovlecel mic; 100 g orez; sare; piper alb; pătrunjel; 1 linguriţă ulei de măsline Mod de preparare: Fiecărei roşii taie-i căpăcelul, goleşte-o de miez şi pune deoparte 100 g din acesta. Morcovii, ţelina şi dovleceii taie-i mărunt. Căleşte ceapa tocată în unt, adaugă orez şi lasă să se rumenească puţin. Stinge cu 200 ml apă, apoi adaugă morcovii şi pulpa de roşii. Lasă să fiarbă la foc moale 5 minute, după care adaugă ţelina şi dovleceii (apoi mai lasă să fiarbă alte 15 minute). Sărează şi piperează. Coace vinetele la cuptor, apoi decojeşte-le şi lasă-le să se răcească bine. După care mixează-le puţin cu lingura de lemn, până devine o pastă. Înglobează în compoziţia de orez şi o 1 linguriţă de pătrunjel tocat, puţină sare şi piper. Încinge cuptorul la 180 ºC. Umple roşiile cu salata de vinete şi compoziţia de orez şi aşază-le într-o formă de gratin unsă. Pune căpăcelele şi stropeşte-le cu ulei de măsline. La final, bagă roşiile la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.