Logo

Grecia/ Victime colaterale

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 7666 times
Grecia/ Victime colaterale Image

Grecia/ Victime colaterale

RO
Un român a provocat carnagiu pe o șosea din Grecia. Duminică dimineața, 5 octombrie, șoferul a provocat un accident teribil soldat cu cinci morți și 30 de răniți. MAE precizează că șoferul nu a putut opri din cauza unor defecțiuni tehnice. Șoferul ar fi fost acuzat de omor din culpă.

Agenția de stat Athens-Macedonia News Agency a relatat că tirul, care venea dinspre orașul Veria, se deplasa cu viteză și a intrat în 30 de vehicule, în apropiere de Salonic, în nordul Greciei. Tirul a intrat cu viteză într-o coloană de mașină staționate temporar din cauza unor lucrări la carosabil. Șoferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, însă poliția l-a găsit ascuns pe un câmp din apropiere și l-a arestat.

Șoferul a creat un carambol în care au fost implicate 35 de mașini mici și 3 de mare tonaj. În urma accidentului, o femeie a ars de vie, alți patru adulți au decedat din cauza rănilor, doi bebeluși și 30 de răniți au ajuns la spital. Consulatul general al României de la Salonic a evaluat situația de la fața locului și a asistat la spitalele din zonă.

Într-un comunicat de presă remis către Mediafax, ieri, MAE spune: \"Conform primelor declaraţii date de şoferul autocamionului în timpul audierilor, rezultă că acesta a văzut semnalizările luminoase care indicau restricţii de circulaţie cauzate de lucrările la carosabil, însă nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare. Autorităţile judiciare elene vor efectua o nouă audiere, 6 octombrie 2014, urmând a dispune măsurile legale ce se impun. Consulatul General al României la Salonic a continuat, la faţa locului, demersurile de obţinere a unor informaţii cu privire la existenţa şi a altor cetăţeni români implicaţi în accident. Informaţiile actualizate astăzi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arată că nu au fost implicaţi şi alţi cetăţeni români în accident. Subliniem, încă o dată, faptul că cercetările inclusiv sub aspectul stabilirii identitãţii certe a persoanelor implicate în accident continuă, reprezentanţii oficiului consular român aflându-se la faţa locului\".

Președintele României, Traian Băsescu, și Ministrul de Externe, Titus Corlățean, au transmis condoleanțe pentru familiile victimelor accidentului, precum și urări de sănătate celor răniți.

Sursa foto: www.kathimerini.gr
Narcisa Morariu

EN

Share it!
Tags: carnagiu, carambol, Grecia, sofer roman, morti, raniti


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.