Logo

Google Glass, gadgetul care va schimba lumea!

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 6055 times
Google Glass, gadgetul care va schimba lumea! Image

Google Glass, gadgetul care va schimba lumea!

Articole

Smartphone-uri, cloud computing, tablete multi-touch... toate aceste inovații ne-au schimbat stilul de viață, revoluționând modul în care trăim și muncim. Cu toate acestea, crezi sau nu, suntem abia la început! Tehnologia se pregătește să facă un salt imens cu noi produse pe care giganții producători ai lumii au de gând să le creeze! Și când spunem giganți ne referim la Google și Apple, care se pregătesc să spargă barierele tehnologiei aducând computerul... în aer!

Ne referim la „Google Glass” și „Apple iWatch” care vor să lanseze la fârșitul acestui an tehnologia poreclită „computerul la purtător”. Sunt de mici dimensiuni, le poți ține oricând cu tine, le poți folosi în orice moment pentru că ecranul computerului îți apare ca o proiecție virtuală în fața ochilor, datorită ochelarilor minune! Google Glass este un dispozitiv aproape identici cu o pereche clasică de ochelari, dar care are un ecran mic deasupra ochiului drept. Ecran care poate afișa la cererea purtătorului conținut de pe internet. De asemenea, el are capacitatea de a face fotografii și înregistrări video.

Un gadget din altă lume

Imaginea proiectată de ochelari nu este ca o peliculă redată în mod real, ci direct pe retină, cu ajutorul unui pico-proiector. Astfel, în afară de utilizatorului, nicio persoană alăturată nu va putea vedea conținutul paginii web redată de Google Glass! Culmea, deși pagina de internet îi apare utilizatorului în fața ochilor, acesta poate zări și drumul, proiecția fiind semi transparentă, de înaltă rezoluție. O adevărată invenție care poate da tehnologia peste cap, dar și intimitatea fiecărei persoane.

Spunem asta pentru că, utilizatorul poate face fotografii sau înregistrări video fără ca persoana în cauză să știe acest lucru. Ceea ce ar putea duce la încălcarea dreptului la intimitate, mai ales că vorbim despre un gadget care poate fi purtat și utilizat în spații publice. În prezent, aparatul este disponibil doar pentru unii dezvoltatori, cu eticheta de preț de 1500 de dolari, însă se așteaptă ca și alte companii să iasă pe piață cu un model asemănător pentru publicul larg, la un preț ceva mai acceptabil.

 „Apple iWatch” va fi lansat în 2014

După Google, și Apple se pregătește să revină în forță pe piața mondială a gadgeturilor cu un ceas cu OLED și activare prin amprentă. Compania speră să declanșeze o adevărată revoluție cu Apple iWatch, acesta urmând să fie dotat cu un senzor biometric, marca Authen Tec, care va permite activarea acestuia prin amprentă. Iar asta nu e tot!@ odată cu activarea Apple iWatch, utilizatorul se va putea bucura de diferite aplicații virtuale controlate prin touch. Un sistem demn de filmele science fiction! Potrivit oficialilor, Apple iWatch ar urma să fie lansat de Apple în al doilea trimiestru din 2014. Până atunci, să ne îndeletnicim cu Google Glass! Bineînțeles, dacă ni-l vom putea permite!

Gina Rotaru

Foto: www.hongkiat.com

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.