Logo

Filme cu miros

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 8198 times
Filme cu miros Image

Filme cu miros

RO

După Statele Unite, experiența 4-DX a fost lansată în sfârșt și în Marea Britanie.

Cinematografele care au astfel de ecrane 4D vor stimula și simțul tactil, dar și pe cel al mirosului.

În astfel de cinematografe, scaunul se va mișca, când în film are loc o urmărire de mașini de exemplu. În cazul în care actorul de pe ecran este într-o luptă, veți simți lovituri ușoare pe spate.

În cazul în care actorul se udă, și dumneavoastră vă veți uda. Câțiva oameni s-ar putea să se bucure să afle că puteți opri această caracteristică.

În cinematografele obișnuite, se pot folosi mirosurile de zmeură, cafea, dar și multe alte flori, în timp ce pentru filmele de acțiune, mirosurile folosite pot fi cel de praf de pușcă, dar și de cauciuc ars.

CJ CGV, un lanț de cinema în Coreea de Sud este creatorul 4DX. Tehnologia a debutat în 2009. Printre primele filme care au folosit această tehnologie a fost Avatar.

Acum, această idee a ajuns în peste 20 de țări, iar oamenii din Marea Britanie se vor putea bucura de ea la Milton Keynes. 

Autor: Kapil
Traducător: Raluca
Sursa photo: www.rollingstone.com

EN

After the United States, the 4-DX experience has finally been launched in United Kingdom as well.

The cinemas featuring such 4D screens will be stimulating the user’s sense of smell & touch.

In this, your seat will move around, pretending a car pursuit for instance; and in case the actor on the picture screen is engaged in a fight act, then you’ll experience each blow on your back.

In case the character gets wet, you’ll get wet as well. A few people might be pleased with the fact that you’ll be able to turn off this feature in you want to.

Coffee, raspberry as well as flowers could be utilized for more ordinary cinemas whilst gun smoke & burning rubber can be made available if the film is action based.

CJ CGV, a cinema chain in South Korea is the creator of 4DX. The technology saw its debut back in 2009. Amongst the very first cinemas which use this technology was Avatar.

Now, this idea has ranged to over 20 nations & the people in the United Kingdom will be able to enjoy it at Milton Keynes.

Author: Kapil

Share it!
Tags: 4dx, tehnologie, filme, uk, usa,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.