Logo

Etiopia/ Obama, discurs in fata Uniunii Africane

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 6756 times
Etiopia/ Obama, discurs in fata Uniunii Africane Image

Etiopia/ Obama, discurs in fata Uniunii Africane

RO

În ultimul discurs ținut pe continentul african, în capitala Etiopiei, Addis Ababa, președintele Statelor Unite, Barack Obama a ținut să ceară liderilor africani să creeze locuri de muncă pentru cei cel puțin 2 miliarde de tineri care sunt șomeri. El a declarat că viitorul Africii, dar și al lumii întregi, depinde de această generație de tineri, iar dacă ei nu sunt stimulați și nu li se oferă oportunități de a se întreține, regiunea va rămâne în aceeași instabilitate și în aceeași criză economică din care nu a ieșit niciodată.

Înainte de a se adresa Uniunii Africane din care fac parte toate țările de pe continent, Obama a vizitat mai multe locații unde funcționează programul anti-foamete al Statelor Unite. Acesta ajută milioane de fermieri de pe întregul continent să își cultive propriile recolte și să se poată întreține singuri.

Obama a declarat și că lipsa de locuri de muncă duce la instabilitate de cel mai rău tip, dând ca exemplu instabilitatea din Orientul Mijlociu și din unele regiuni africane care a pornit de la faptul că tinerii nu își puteau face un rost în viață și s-au răzvrătit împotriva guvernelor, ceea ce a dus la crearea grupărilor teroriste.

Obama a fost primit ca un rege în țările africane pe care le-a vizitat, președintele Uniunii Africane spunându-i chiar că „tu ești președintele Americii, dar noi te vedem ca pe unul de-al nostru”. 

Autor: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.newsweek.com

EN

Share it!
Tags: obama, usa, africa, uniune, discurs, etiopia,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.