Logo

Egipt / ISIS bombardat ca razbunare a 21 egipteni decapitati !

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8709 times
Egipt / ISIS bombardat ca razbunare a 21 egipteni decapitati ! Image

Egipt / ISIS bombardat ca razbunare a 21 egipteni decapitati !

RO

Gruparea teroristă Statul Islamic ce se află pe prima pagină a ziarelor peste tot în lume după ce a orchestrat mai multe atacuri atât în Europa, cât și în alte țări din Africa și Asia, se pare că și-a mai făcut un dușman. După ce au publicat un videoclip în care decapitează 21 de bărbați creștini egipteni, țara acestora, Egiptul, a atacat imediat câteva baze militare și puncte cheie ale grupării ISIS din Libia, țara învecinată care se află într-un continuu haos după ce liderul acesteia, Muammar Ghadafi a fost ucis acum câțiva ani.

Egiptul este a doua țară care se alătură coaliției internaționale împotriva Statului Islamic nevoită fiind de un atac al teroriștilor asupra cetățenilor săi. Iordania a atacat câteva baze militare importante ale Statului Islamic după ce aceștia au publicat un videoclip în care ard de viu un pilot iordanian ce era ținut într-o cușcă. După uciderea cetățenilor egipteni, președintele Egiptului, Saqer al-Joroushi a ordonat bombardarea câtorva ținte cheie în Libia.

După ce bombele au fost aruncate, președintele a declarat că „acestea au ucis mulți indivizi ce făceau parte din grupare, câteva baze militare ce conțineau și amuniție, dar și centre de comunicare aparținând grupului”.

După ce videoclipul cu decapitarea egiptenilor a ajuns în întreaga lume, mai multe țări europene, dar și Statele Unite au cerut Națiunilor Unite să acționeze imediat asupra bazelor militare ale Statului Islamic din Siria. Italia, dar și Franța au cerut acest lucru în mod expres, Italia declarând că din punct de vedere al amuniției și fondurilor, comunitatea internațională are tot ce trebuie pentru un asalt puternic în Libia, distrugând gruparea din țara aceasta, dar și reușind să aducă la conducere guvernul recunoscut internațional, dar care nu a reușit să captureze capitala țării, Tripoli.

Poate că acum, cu Egiptul de partea comunității internaționale, vom reuși să scăpăm complet de această grupare înfiorătoare care își spune Statul Islamic. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.thenewsfly.com

EN

Share it!
Tags: isis, terorism, jihad, egipt, jordan, clip,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.