Logo

Ebola/ Alerta globala!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7680 times
Ebola/ Alerta globala! Image

Ebola/ Alerta globala!

RO
Cea mai gravă epidemie de Ebola amenință la nivel mondial! Conform celui mai recent bilanț al OMS, din 1 octombrie, Africa de Vest a ajuns la un număr de 3.439 de morți din 7.478 de cazuri înregistrate. Cele mai afectate țări sunt Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria și Senegal. La momentul actual, în fiecare oră mor cinci persoane, ceea ce se reduce la o persoană decedată la fiecare 10 minute. Potrivit unor zvonuri, Statul Islamic ar putea trimite oameni în zonă să se expună și să trimită mai departe virusul.

Experții spun că virusul se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau țesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă și diaree. Experții spun că virusul nu se transmite prin aer sau apă, oxigenul și igiena ajutând la distrugerea lui. Ebola este un virus ARN, ceea ce înseamnă că la fiecare persoană infectată, virusul suferă o mutație sau două, de aceea tratamentul împotriva virusului funcționează atât de greu. Perioada de incubație durează între două și 21 de zile, iar persoana care a contractat virusul nu este contagioasă atâta timp cât nu are simptome.

Analizând harta răspândirii febrei hemoragice și datele companiilor aeriene privind zborurile efectuate, s-ar putea ca Ebola să ajungă în Franța și Marea Britanie până la sfârșitul lunii octombrie. Probabilitatea ca în Franța să ajungă până la 24 octombrie este de 75%, iar în Marea Britanie de 50%. De asemenea, virusul va afecta și Belgia.

Primul pacient diagnosticat cu Ebola din USA este în stare critică. Thomas Eric Duncan a contractat boala în Liberia și primele simptome au început să se observe când a ajuns în Texas, acum două săptămâni. Duncan a venit din Liberia pe 20 septembrie, fără a prezenta simptome. El a început să se simtă rău pe 24 septembrie, dar abia după câteva zile a fost diagnosticat cu Ebola și plasat în carantină. Alte 10 persoane prezintă un risc ridicat de a fi contaminate de liberian, anunță autoritățile sanitare americane, contaminarea sa fiind confirmată abia la 30 septembrie.

Parchetul din Dallas a anunțat că ia în considerare posibilitatea de a-l pune sub acuzare pe liberianul care a adus primul caz de Ebola în Statele Unite, pentru atac agravat.

Primul pacient francez, o tânără infirmieră, a fost tratată într-un spital militar cu tratamente experimentale. Conform ministrului francez al Sănătății, pacienta „s-a vindecat și a părăsit spitalul”.

Ultimele zvonuri susțin că gruparea teroristă Statul Islamic ar putea folosi Ebola ca armă biologică. Potrivit căpitanului Al Shimkus, ISIS ar putea trimite câțiva agenți în regiunea Africii de Vest pentru a se expune intenționat virusului, după care aceștie ar putea interacționa cu cât mai multe persoane din țara vizată. Shimkus nu crede că virusul s-ar înmulți exponențial în statele occidentale, datorită sistemeleor de sănătate avansate care, teoretic, vor putea identifica, izola și stopa virusul.

Sursa foto: adevarul.ro
Narcisa Morariu
EN

Share it!
Tags: Ebola, alerta, morti, raniti, tratament


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.