Logo

Deserturi delicioase din Bangladesh

Author: admin
Posted: 2 years ago
Read: 10711 times
Deserturi delicioase din Bangladesh Image

Deserturi delicioase din Bangladesh

RO

Fiecare dintre noi avem propriile dulciuri preferate, mai mult sau mai puțin sănătoase. Acestea sunt de foarte multe feluri. Cu toate acestea, celor cărora le plac dulciurile mereu vor vrea să înceapă ceva noi. Așadar, iată aici un nou tip de desert care nu numai că vă va face să vă îndrăgostiți de el, ci vă va și uimi cu gustul fenomenal! 

Kheer Puli: Kheer este un tip de lapte concentrat care se folosește deseori ca umplutură pentru o varitate de pitha.  Kheer puli pitha este foarte delicioasă și e ușor de preparat.  

Ingrediente:

2 căni de făină de orez

2 litrii de lapte

½ cupe de mawa

2 cupe de jaggery

2 lingurițe de zahăr 

1 pic de sare (după gust)

Ulei pentru prăjit

Preparare:

Într-o oală, fierbeți laptele și zahărul până când amestecul ajunge să încapă într-o cană. Apoi adăugați mawa. Amestecați bine până arată ca un halwa. Puneți oala deoparte. Într-o altă oală, fierbeți apă. Adăugați jiggery, sarea și făina de orez, amestecați bine până când aveți în mână un aluat moale. Frământați bine timp de câteva minute. Luați un pic de aluat și întindeți-l, apoi tăiați cerculețe cu un cuțitaș pentru prăjituri. Puneți un pic de lapte „kheer” pe fiecare cerc. Înfășurați amestecul în jurul laptelui pentru ca acesta să nu se scurgă. Acum încălziți ulei într-o tigaie. Prăjiți pitha până are o culoare maronie și serviți.  

Gurer  shondesh

Shondesh este un preparat dulce popular în rândul bengalezilor făcut cu chhana (brânză de burduf), zahăr sau jiggery. Există multe varietăți de shondesh precum shondesh simplu, gurer shondesh, norom paker shondesh, kora paker shondesh, etc.   

Ingrediente:

4 căni de lapte gras  

1 cană de jaggery

¼ linguriți de acid citric  

¼ căni de apă 

Fistic mărunțit pentru decorare 

Preparare: 

Fierbeți laptele. Amestecați acidul citric în apă și adăugați laptele până când acesta se face brânză. Alegeți brânza folosind un sifon și răciți-o. Scurgeți apa în exces. Acum luați o farfuria și apăsați chhana cu palma până când devine moale. Adăugați jaggery-ul moale și frământați 10 minute. Acum, luați o oală de care nu se lipește nimic și încălziți-o la foc medium. Când e fierbinte, luați amestecul de chhana și formați forme mici cu mâinile sau puneți-le în tigaie sub formă de mingiuțe. dacă așteptați puțin, amestecul se va întări și îi veți putea da orice formă. Adăugați fisticul pentru decorare, un pic de jiggery topit și serviți.  

Badam halwa

Badam halwa este desertul regilor. Această rețetă nu are nevoie de multe ingrediente, iar procesul de preparare nu este complex, aveți nevoie doar de dragoste și timp pentru a face un badam halwa delicios.  

Ingrediente:

3 căni de migdale întregi  

1½ căni de lapte 

¼ cană de unt făcut din lapte  

2 căni de zahăr  

¼ lingurițe de pulbere de nucșoară   

Preparare: 

Înmuiați migdalele în apă fierbinte timp de o oră. Apoi îndepărtați pielea. Amestecați migdalele fără coajă și laptele într-un blender. Faceți o pastă groasă. Puneți o tigaie adâncă la foc mediu pentru a se încălzi. Când uleiul e fierbinte, adăugați nucșoara. Când nucșoara s-a topit, adăugați amestecul de migdale. Amestecați bine.  

Gătiți amestecul la foc mediu, amestecând încontinuu. La un moment dat, lichidul din amestec se va usca, iar acum trebuie să adăugați zahărul și să amestecați în continuare. Gătiți până când amestecul se usucă. Va începe să se desprindă de tigaie. 

Halwa este gata când nu se mai prinde de tigaie deloc. Luați halwa de pe foc și puneți-o pe o farfurie pentru a se răci. Puneți un pic de pulbere de migdale și serviți.  

Poftă bună! 

Autor: Ishan Hasnat - Bangladesh
Traducător: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.healthyvegrecipes.com

EN

Each and every one of this entire world has his or her own craving. It can be of varied things. And among them, the foodies with a sweet tooth are never backed away from trying something new. So, here a little something that will not only introduce you to a new types of dessert but also make you go awe!

Kheer Puli: Kheer is a kind of concentrated flaky milk that is often used as a filling to make a variety of pitha. Kheer puli pitha is very delicious and easy to make.

Ingredients:

2 cup rice flour

2 liter milk

½ cup mawa

2 cup jaggery

2 tbsp sugar

1 pinch salt

Oil to deep fry

Method:

In a pan, boil milk and sugar until reduced to 1 cup. Now add mawa to it. Mix properly till it looks like halwa. Remove the pan and keep it aside. In a separate pan, boil water. Put jaggery, salt and rice flour, mix thoroughly and make a soft dough. Knead well for few minutes. Take part of the dough and roll it, cut out circles with a cookie cutter. Place a small amount of milk kheer on each circle. Seal tightly to form a crescent shape. Now heat oil in a pan. Fry the pitha until brown and serve.

Gurer  shondesh

Shondesh is a popular Bengali sweet which is made with chhana (cottage cheese), sugar or jaggery. There are many different varieties of shondesh like plain shondesh, gurer shondesh, norom paker shondesh, kora paker shondesh, etc.   

Ingredients:

4 cup full fat milk

1 cup jaggery

¼ tsp citric acid

¼ cup water

Chopped pistachios for garnishing

Method:

Boil the milk. Mix citric acid in water and add to the milk till the milk forms curds. Strain the cheese through a clean cloth and cool. Squeeze out the excess water. Now take a plate and mash the chhana with your palm until smooth. Add the soft jaggery and knead for 10 minutes. Now take a nonstick pan and heat it on low medium heat. When it is hot add the channa mixture and stir with a spatula for 4 to 5 minutes. Now take out the warm chhana and immediately shape with moulds or just toss into balls. If you wait, it will harden and you cannot shape it. Garnish with pistachios, drizzle some melted date jaggery and serve.

Badam halwa

Badam halwa is a dessert fit for kings. This recipe does not call for too many ingredients, nor is the process a complex one, it takes love and time to make a good badam halwa.

Ingredients:

3 cups whole almonds

1½ cup milk

¼ cup ghee

2 cups sugar

¼ tsp cardamom powder

Method:

Soak the almonds in hot water for an hour. Then remove the skin. Blend the peeled almonds and milk in a blender. Make a coarse paste. Set up a deep, heavy-bottomed pan on medium heat. When it is hot, add ghee to it. When the ghee melts, add the almond mixture to it. Stir well.

Cook the mixture on medium heat, stirring constantly. At one stage, as the liquid in the mixture begins to dry up, add sugar and stir. Keep cooking the mixture until most of the moisture in it dries up. It will start to come away from the sides of the pan.

Halwa is ready when it no longer sticks to the pan at all. Take the halwa off the heat and spoon it onto a flat platter to cool. Garnish with a pinch of thin almond slivers and serve.

Enjoy ! 

Author: Ishan Hasnat - Bangladesh

Share it!
Tags: bangladesh, asia, mancare, deserturi, retete, culinare,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.