Logo

Cursuri de gătit pentru părinți și copii

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5467 times
Cursuri de gătit pentru părinți și copii Image

Cursuri de gătit pentru părinți și copii

New games

Stres, oboseală, multe ore petrecute la serviciu... Sunt doar câteva probleme cu care se confruntă mămicile din secolul 21. Timpul petrecut cu copilul se împuținează de la o zi la alta, motiv pentru care încercăm să-l fructificăm pe cât posibil! Orice activitate trebuie să aibă un scop în educarea copilului, astfel că ne vedem obligați să îmbinăm joaca micuțului cu orele constructive ale unui curs. Iar printre cursurile care ne ajută în adoptarea unei vieți sănătoase, printr-o manieră distractivă, sunt cursurile de gătit pentru părinți și copii. În ce constau ele și cât ne costă?

Torturi din fructe, cocktail din legume, acadele din măsline, iar lista poate continua cu o mulțime de bunătăți colorate și sănătoase, atractive pentru cei mici! Mămicile învață cum să îm bine alimentele pentru a-i asigura copilului proiteinele și fibrele de care are nevoie, iar micuții adoptă mâncarea sănătoasă într-un cât se poate de simplu și distractiv. În cadrul cursurilor de gătit se organizează discuții libere pentru mame, timp în care copiii gustă din preparate dulci, dar sănătoase, preparate de specialiști în alimentație. De obicei, după discuțiile libere, are loc și partea cea mai distractivă: practica!

Joaca cu alimentele

Părinții și copiii gătesc împreună rețete inedite din fructe și legume, la îndrumarea profesorului de clasă! Astfel, ei învață cum să-și aleagă alimentele, cum să le folosească în pregătirea diverselor sortimente de hrană sănătoasă! Și când spunem hrană sănătoasă, ne referim și la dulcele mult adorat de copii: înghețata, ciocolata și bomboanele. Este un curs creativ care nu doar ajută familia să adopte un stil de viață sănătos, ci ajută copilul să prindă încredere în alegerile proprii atât privind alimentația, cât și încrederea în propria persoană.

Cursurile de gătit sunt printre cele mai construtive din gama activităților realizate împreună cu copiii. Pe lângă beneficiile menționate mai sus, cursurile de gătit ajută la întărirea relației copil-părinte. Micuțul va regăsi în părinții lui prieteni de încredere și de joacă, în fața cărora se va putea deschide fără temeri. O astfel de experiență s-ar putea să construiască o prietenie stabilă și pe lungă durată între părinte copil, necesară în adolescența copilului și chiar la maturitate. Cât despre prețuri, cursurile de gătit nu sunt printre cele mai ieftine activități pe care le poți practica împreună cu copilul.

Un curs costă aproximativ 150 ron pentru adult și aproximativ 250 ron pentru copii. Ceea ce înseamnă că pentru un sigur curs, un părinte ar trebui să scoată din buzunare un minim de 400 ron. O sumă destul de piperată pentru veniturile medii pe economie ale românilor, motiv pentru care nu sunt foarte mulți părinți care optează pentru astfel de activități recreative. Cu toate acestea, dacă îți poți permite, merită încercat. Dacă nu, poți lua „cursuri de gătit” cu copilul în propria locuință, căutând rețete de mâncare sănătoasă pentru copiii pe internet și punându-le în practică împreună cu copilul tău și, eventual, cu prietenii lui, în propria ta bucătărie. Va fi distractiv atât pentru tine, cât și pentru gașca de micuți!

Gina Rotaru

Foto: recipeforthekids.com

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recent Comments

1
  • Posted by maria about 4 years ago
    Cool! Si pentru parinti si pentru copii!