Logo

Croaziere cu goeleta în vara 2013 (foto)

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 8127 times
Croaziere cu goeleta în vara 2013 (foto) Image

Croaziere cu goeleta în vara 2013 (foto)

Croaziere

Lux, confort, siguranță și un design rustic impresionant! Vorbim despre goeletă! Una dintre ambarcațiunile vechi ale lumii, care a devenit printre cele mai mari atracții ale pasionaților de navigație. Este un trend vintage, care evidențiază luxul croazierelor în stil antic, însă cu toate facilitățile necesare și tehnologia performantă și zilele noastre.

Goeleta turcească, sau „Schoener”, depășește conceptul clasic de navigație. Pasionații de navigați o știu și pot experimenta senzația plăcută a luxului antic în călătorii unice doar datorită câtorva companii care s-au specializat în navigația cu goeletă turcească autentică. Unde: doar pe tărâm turcesc. Și, cum țara are ieșire la Marea Mediterană, destinațiile de top ale acestei veri sunt Turcia și.. Insula Ibiza (Insulele Balneare, Spania).

Navigația cu goeleta este un lux în secolul 21, motiv pentru care doar câteva companii se ocupă cu astfel de excursii turistice, una dintre ele fiind aBoatTime. Compania a introdus recent în intinerariul său o linie de croaziere cu goeleta turcească! Sunt două ambarcațiuni, cu design vechi de aproape 25 de ani, construite acum 25 de ani, însă restaurate și dotate cu tehnologiile necesare pentru siguranța pe mare. Iată-le:

- „Dream of Freedom”: o goeletă construită în totalitate manual, în 1989, pe șantierul naval Gemi Tasdiknamesi. Goeleta a fost dotată cu toate facilitățile și tehnologiile necesare abia în 2007, când a trăit și prima lansare la apă. Are o capacitate de maximum 30 de persoane, cu 8 cabine duble, destinată vacanțelor de o zi sau de o săptămână în largul mărilor.

 - „Alania”: o altă goeletă uimitoare, construită în 1989. A fost montată complet în 2008, devenind cel mai înalt gulet standard de croazieră, echipat cu cele mai noi tehnologii ce permit o navigare prietenoasă și confortabilă.

Conceptul de goeletă turcească poate fi descris în bărci clasice, cu pânze, asemănătoare unor veliere, dotate cu tot confortul posibil. Mărimile pânzelor variază între 15-45 de metri și sunt realizate în Turcia de către constructori care au învățat meseria din generație în generație, de-a lungul secolelor. Astfel, design-ul ambarcațiunii se bazează pe linii tradiționale. În ciuda tehnologiei, și la ora actuală goeletele sunt realizate în conformitate cu cerințele cele mai stricte din strămoși, oferind totodată confort și bun gust. Două caracteristici greu de întâlnit la bărcile clasice.

 Confortul goeletei constă în spațiul oferit călătorilor, precum și în plăcerea și experiența unică de a naviga la bordul unei nave din lemn clasic. La cele tradiționale veți găsi un salon de zi spațios, tavane înalte (care facilitează ventilația), cabine confortabile și o punte largă. Acum, marea majoritate a acestor goelete sunt construite exclusiv pentru închiriere, fiind ambarcațiunea perfectă pentru vacanțe lungi sau scurte de navigație.  Mulți turci folosesc ambarcațiunea ca o alternativă la hotelurile tradiționale.

Gina Rotaru

Foto: privateguletcruiseturkey.blogspot.com

[gallery columns="4" ids="2720,2721,2722,2723" orderby="rand"]

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.