Logo

Koreea de Sud/ Unde a disparut Kim Jong Un?

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 12720 times
Koreea de Sud/ Unde a disparut Kim Jong Un? Image

Koreea de Sud/ Unde a disparut Kim Jong Un?

RO
Președintele Republicii Democratice a Coreei de Nord a dispărut! Ultima oară când a fost văzut a fost pe 3 septembrie, șchiopătând vizibil la un concert, împreună cu soția lui. De atunci a ratat mai multe evenimente publice, printre care Ziua Fondării Republicii Populare Democrate Coreea de Nord, de pe 9 septembrie și două săptămâni mai târziu, Adunarea Supremă a Poporului.

Următorul eveniment este vineri, 10 octombrie, când Partidul de guvernământ al Coreei de Sud va sărbători cea de-a 69-a aniversare. Prezența președintelui va fi una critică. Va trebui să apară, dat fiind că în ultimii doi ani, a marcat ocazia printr-o vizită nocturnă la mausoleul Pyongyang care găzduiește trupurile tatălui și bunicului său.

De obicei, agenția de știri KCNA raporta evenimentul dimineața la 9.00, însă acum nu a fost nicio menționare.

Lipsa inexplicabilă a alimentat zvonurile și speculațiile. Teoriile variază de la o perioadă de repaus, la o lovitură de stat, după o lungă listă de posibile boli și afecțiuni, inclusiv glezne rupte, gută sau diabet.

În ziarul Sud-Corean, Chosun, jurnaliștii au spus că președintele ar fi suferit o operație după fracturarea ambelor glezne. Ziarul spune că Kim s-a accidentat singur „în timpul unui tur istovitor la baze militare și fabrici în tocuri cubaneze.”

Agenția de știri sud-coreană Yonhup a citat surse anonime care au spus că dictatorul „suferă de gută, cu hiperuricemie, hiperlipidemie, obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială.”

Time vine cu cel mai simplu răspuns: că este bolnav. Atât tatăl său, Kim Jong-il, cât și bunicul, Kim II Sung, au suferit de gută, care tinde să evolueze din familie.

Experții sugerează că sora lui, Kim Yo Jong, în vârstă de 25 de ani conduce țara, cât timp el se recuperează. Yo Jong este cea mai tânără din cei șapte frați ai familiei Kim Jong Un și se spune că a urmat școala în Elveția împreună cu Kim Jong-un.

Guvernul sud-corean a evitat, pe cât posibil, jocul de-a ghicitul. Într-o întâlnire cu oficialii, marți, Ministrul Apărării, Han Min-Koo, a fost citat spunând că președintele Coreei de Sud a fost cazat într-un „anumit loc în nordul Pyongyang”, dar nu a dat mai multe detalii.

Sursa foto: photo.huanqiu.com
Narcisa Morariu

EN

Share it!
Tags: Coreea de Sud, presedinte, disparut, Kim Jong-un


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.