Logo

China/USA ingrijorata de zidul de nisip Chinez ...

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 7988 times
China/USA ingrijorata de zidul de nisip Chinez ... Image

China/USA ingrijorata de zidul de nisip Chinez ...

RO

Statele Unite au declarat că vor trimite avioane de război pentru a survola zona din Marea Chinei de Sud unde China a început să construiască insule artificiale pentru a putea capta mai mult teritoriu din mare. Marea Chinei de Sud a fost un teritoriu disputat ani de zile de multe țări din Asia, printre care se numără Malaezia, Vietnam, Filipine și China.

Încercând să capteze mai mult teritoriu, China a început să construiască insule artificiale în mijlocul mării, iar Filipine, sprijinită de celelalte țări asiatice, a cerut comunității internaționale să intervină. Statele Unite au răspuns amenințând că vor trimite nave de război și avioane specializate dacă China nu va înceta construirea „marelui zid de nisip”.

Dar chiar și oficialii americani au recunoscut că oprirea construcției de insule artificiale e o misiune foarte grea. Pentagonul ia în considerare mai multe opțiuni, printre care se numără trimiterea de avioane specializate care să survoleze progresul Chinei și trimiterea de nave de război la aproximativ 12 mile maritime de locul unde chinezii construiesc insulele.

Aceste măsuri sunt menite să „liniștească aliații Statelor Unite” și să „demonstreze sprijinul pentru navigație liberă în Marea Chinei de Sud”. Un oficial american a declarat că „Statele Unite nu au recunoscut niciodată legitimitatea acestor insule artificiale construite de China.”

Între timp însă, China continuă construirea insulelor, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.nbcnews.com

EN

Share it!
Tags: china, asia, insule, artificiale, mare, usa,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.