Logo

China/ Ce repede se face o... insula!!!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 58129 times
China/ Ce repede se face o... insula!!! Image

China/ Ce repede se face o... insula!!!

RO
Vecinii Chinei sunt puşi pe jar din cauza extinderii naţiunii. China nu-şi extinde doar aria militară în Marea Chinei de Sud, ci construieşte insule complet noi.

China foloseşte recifele pustii de pe lângă Insulele Spratly şi construieşte baze umane. Unii cred că este doar o nouă durere de cap din cauza navigaţiei şi poate o problemă regională cu impact redus. Alţii văd acest lucru ca o activitate mult mai subversivă, oferind Chinei posibilitatea de a solicita o mare zonă de excludere economică deoarece va putea controla transportul maritim, pescuitul, producţia energiei şi chiar transportul aerian pe unul dintre cele mai aglomerate coridoare de transport din lume.

Unele dintre insulele nou construite ale Chinei se zvoneşte că ar putea deveni grupuri de transport de aronave de lupte bine apărate unde ar putea găzdui avioane de luptă, senzori de rază lungă şi sisteme de rachete. În acest caz, China ar putea ajunge să controleze fluxul unei mari părţi a transportului maritim din lume.

În prezent, Filipine, Vietnam, Taiwan, Malaezia şi Brunei deţin unele părţi din Insulele Spratly. Niciuna dintre aceste state nu recunoaşte revendicarea Chinei asupra niciunui teritoriu. Cu toate acestea, insulele emergente au fost declarate ca fiind ocupate de trupe chineze de comando bine instruite.  Deşi coasta continentală a Chieni ocupă 500 de mile în nordul Insulelor Spratly, China insistă că are creanţă culturală şi istorică asupra teritoriului.


Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.ibtimes.co.uk

EN

Share it!
Tags: Insulele Spratly, China, transport maritim, aeronave


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.