Logo

China/ Alibaba penalizat pentru ... falsuri

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 11866 times
China/ Alibaba penalizat pentru ... falsuri Image

China/ Alibaba penalizat pentru ... falsuri

RO

Compania online gigant din China, Alibaba, a suferit în ultima vreme foarte mult din pricina unor acuzații venite de la diferite organizații cum că ar vinde bunuri false. Aceste acuzații au uimit publicul chinez dar și guvernul chinez, deoarece toți au considerat compania Alibaba a fi una inovatoare și care avea să schimbe viitorul cumpărăturilor online. Jack Ma, creatorul acestei companii a devenit instant un simbol al succesului în China.

Organizația care a acuzat gigantul chinez că ar vinde produse false prezentate ca fiind adevărate este Administrația pentru Industrie și Comerț din Statele Unite. Se pare că potrivit unor rapoarte și investigații realizate de aceasta, mai mult de jumătate dintre produsele prezentate pe site sunt false. Această acuzație a avut repercursiuni asupra companiei chineze deoarece valoarea acțiunilor a scăzut cu până la 4.4% și deși anul trecut era recunoscută ca fiind compania care câștiga cel mai mult din lume, aceste acuzații se pare că o rănesc puternic.

Organizația americană a declarat în raportul său că „Alibaba nu a fost destul de atentă în ceea ce privește vinderea produselor false pe platforma sa și nu a încercat să îmbunătățească situația.” Mai mult chiar, organizația declară că odată ce raportul va fi făcut public, credibilitatea platformei Alibaba va fi afectată puternic și negativ, ceea ce va duce la o scădere în numărul comenzilor efectuate prin site.

Taobao, unul dintre cele mai importante site-uri de cumpărături de pe platforma Alibaba a declarat că directorul Administrației pentru Industrie și Comerț „a urmat proceduri nepotrivite și evaluarea juridică a sa a fost una emoțională”.

Pentru a răspunde tuturor acuzațiilor, Jack Ma, creatorul Alibaba, a declarat că va înființa un „batalion” de 300 de oameni care să se ocupe strict cu verificarea bunurilor și pedepsirea celor care vând produse false clienților din întreaga lume. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.huffingtonpost.com

EN

Share it!
Tags: alibaba, jack ma, china, shopping,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.