Logo

China/ Alibaba in Top!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6112 times
China/ Alibaba in Top! Image

China/ Alibaba in Top!

RO

Cu un posibil record în oferirea unui stoc explosiv, gigantă companie online Alibaba îşi setează toate obiectivele în a-şi dezvolta scopul sau ca o companie globală cu un potenţial de extindere masiv.

Oferta publică iniţială (IPO), este de aşteptat să crească între 19 şi 24 miliarde dolari şi este posibil să apară încă de săptămâna următoare în colaborare cu o firmă de comerţ de pe New York Stock Exchange sub simbolul \"BABA\" .

Cel mai recent studiu arată că Alibaba are o valoare de piaţă de 148 miliarde dolari, ceea ce o face aproape la fel de mare ca Amazon, SUA dar există şi analişti care susţin că firma ar putea fi în valoare de 200 miliarde dolari sau mai mult.

Gregori Volokhine, manager de portofoliu la Meeschaert Servicii Financiare, a subliniat faptul că marea platformă online, are posibilitatea de a urca o dată cu debutul pe piaţă.
Echipa de investitori caută să traseze un curs care să ridice suma maximă de bani, dar, de asemenea, să permită o poziţie favorabilă în ceea ce priveşte piaţă publică şi relaţia cu aceasta.

După ce o serie de investitori au fost nemulţumiţi în ceea ce priveşte Facebook, urmează că aceştia să fie mult mai prudenţi.

Gigantul american de internet Yahoo a cumpărat 40 la sută din Alibaba în 2005 pentru 1 miliard dolari, iar acum stă să se bucure de un profit frumos deoarece Yahoo a vândut o parte din acţiunile sale în 2012 având parte de un câştig de 7,6 miliarde de dolari.

Conform planului IPO, Yahoo va reduce participarea de la nivelul actual de la 22,4 la 16,3 la sută, şi ar putea să se localizeze departe de oferta între 7.3 şi 9,2 miliarde de dolari.

Cel mai mare acţionar actual este un grup de telecomunicaţii japonez SoftBank, iar aceştia susţin că pachetul de acţiuni va scădea de la 34,1 la sută la 32,4 la sută.

Un panou al guvernului SUA a avertizat la începutul acestui an că structura corporativă complexă Alibaba prezintă riscuri pentru investitori.

Alibaba şi alte mari firme de tehnologie din China folosesc un mecanism juridic complex în care \"dreptul de proprietate este în mod deliberat ascuns de o serie de societăţi-paravan\" .


Autor: Roxana Samfira
Sursă foto: ifehack.gr


 

EN

Share it!
Tags: companie, investitii, acctiuni, china


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.