Logo

China / Integritate sau Indiferenta pentru Crimeea ?

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 5993 times
China / Integritate sau Indiferenta pentru Crimeea ? Image

China / Integritate sau Indiferenta pentru Crimeea ?

RO

Deși China și Rusia par a fi pe aceeași lungime de undă când vine vorba de Statele Unite sau alte țări occidentale, se pare că țara asiatică are alte planuri pe viitor și nu dorește să intre în conflictul dintre Rusia și țările vestice. După anexarea peninsulei Crimeea Rusiei, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei a fost atacată conform Uniunii Europene și Statelor Unite, țări care de asemenea nu recunosc validitatea referendumului condus de Rusia în Crimeea. Surpriza vine însă din partea Chinei care, deși este un aliat apropiat al Rusiei, a ales să nu recunoască noul teritoriu anexat Rusiei, ci să stea de partea lui Obama și a reprezentanților Uniunii Europene și să recunoască în schimb suveranitatea Ucrainei.

Premierul chinez a declarat că „există mulți factori complicați care trebuie luați în considerare. Noi încă sperăm că acest conflict va putea fi rezolvat în mod pașnic și că cele două țări vecine vor putea să coexiste pașnic.”

Prin această declarație, China arată că de fapt își protejează propriile interese în lume și deși până acum acestea erau aceleași cu cele ale Rusiei, când vine vorba de Crimeea, China preferă să stea departe și să își vadă de propriile probleme. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.amazonaws.com

EN

Share it!
Tags: china, rusia, putin, medvedev, crimeea, ucraina


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.