Logo

Ceres, planeta sau asteroid ?!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 12216 times
Ceres, planeta sau asteroid ?! Image

Ceres, planeta sau asteroid ?!

RO

Săptămâna aceasta, nava spațială intitulată Dawn a ajuns în apropierea Ceres, o planetă pitic înghețată ce se află într-o centură de asteriozi între Marte și Jupiter. Cercetătorii au pus bazele acestei expediții acum șapte ani de zile când nava spațială Dawn a părăsit Pământul cu destinația Ceres.

Deși această planetă, despre care s-a mai scris în trecut că ar fi fost un asteriod, ipoteză ce nu s-a confirmat până acum, este foarte aproape de noi, fiind localizată în centura de asteriozi dintre Marte și Jupiter, cercetătorii nu știu mai nimic despre ea. Se știe doar că este o planetă pitică înghețată, însă nu se știe este formată din vapori, roci sau chiar gheață, fapt care ar fi o revelație pentru oamenii de știință care au petrecut ani și ani căutând elementul vieții, apa, pe toate planetele din galaxia noastră, dar până acum nu au reușit să o găsească. Scopul navei spațiale Dawn este de a o studia, eventual de a ateriza pe ea, pentru a afla mai multe informații despre ea.

Până acum, deși a fost descoperită în 1801, singurele poze cu planeta pitică Ceres arătau un punct mic încețoșat. Cercetătorii cred că faptul că apare „încețoșată” ar putea demonstra că este formată din gheață complet sau că ar fi acoperită de un ocean vast. Dacă oricare dintre aceste ipoteze ar fi confirmate ca adevărate, ar fi cu siguranță descoperirea secolului.

Până atunci însă, nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem informațiile colectate de nava spațială Dawn. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.penningtoplanetarium.blogspot.com

EN

Share it!
Tags: asteroid, nasa, nava, spatiu, ceres,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.