Logo

Cele mai scumpe inghetate din lume

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 6636 times
Cele mai scumpe inghetate din lume Image

Cele mai scumpe inghetate din lume

Food

Este sezonul îngheţatelor de tot felul! Fie că sunt cu căpşuni, cireşe, zmeură sau ciocolată, aceste deserturi se numără printre cele mai vândute produse alimentare vara.

Însă, în anumite colţuri ale lumii, îngheţata este privită la rang de lux şi rafinament, costă mii de dolari, iar pofticioşii se înghesuie să-i încerce aromele. Ciocolată foarte scumpă, esenţe de vanilie obţinute doar în unele colţuri ale lumii, fructe exotice crescute natural, fac din aceste deserturi nişte produse de lux delicioase. Iar toping-ul obişnuit este înlocuit cu toping din aur comestibil. De asemenea, o astfel de îngheţată nu poate fi servită oricum, ci doar în pocale, cu linguriţe de aur sau de cristal, încrustate cu pietre preţioase. Ce credeţi că se mai poartă în materie de îngheţată? Vestita cofetărie din New York, Serendipity 3, a fabricat una dintre cele mai scumpe îngheţate din lume.

Deliciosul desert costă "doar" 1.000 de dolari şi a intrat în cartea recordurilor.

Îngheţata Grand Opulence Sundae a fost fabricată în anul 2004, cu ocazia a 50 de ani de la deschiderea cofetăriei. Ce conţine această îngheţată? 5 cupe din cea mai scumpă îngheţată de vanilie tahitiană, vanilie din Magagascar acoperită cu o frunză din aur comestibil de 23 k şi cea mai scumpă ciocolată din lume. Totul este apoi ornat cu cele mai scumpe fructe, drajeuri aurite, marţipan de cireşe şi multe alte ingrediente rare. Modul de servire este la fel de opulent! Grand Opulence Sundae se serveşte în pahar de cristal aşezat pe o tăviţă din aur. Un alt sortiment de îngheţată, pe atât de delicioasă, pe atât de scumpă, este Frrozen Haute Chocolate. Îngheţata conţine cele mai scumpe trufe în valoare de 2.600 de dolari bucata, dar şi cremă fină. Singurele “ingrediente” necomestibile sunt brăţara de aur cu diamante din jurul cupei şi linguriţa din aur care are încrustate diamante albe şi ciocolatii. Da, ai ghicit bine, Frrozen Haute Chocolate se serveşte într-o cupa poleită cu aur, de asemenea comestibil.

Ca şi cum nu ar fi de-ajuns, compania YumSugar a anunţat recent lansarea a unui nou tip de îngheţată, care uimeşte prin preţul exorbitant.

Mai bine zis,  Three Twins Ice Cream, o banană split cu adevărat specială.

Siropul cu care este ornată îngheţată conţine trei dintre cele mai rare şi scumpe vinuri din lume, Vintage Port din 1960, Chateau D’Yquem şi Trockenbeerenauslese german.

Îngheţata este servită cu o lingură din argint din 1850, specială pentru acest tip de desert, şi o cupă simplă dintr-un singur sortiment costă nici mai mult, nici mai puţin de 80 de lire.

Important este că aceste îngheţate, preparate doar din produse naturale, cu lapte proaspăt din munţi, reprezintă alegerea perfectă pentru zilele toride de vară.    

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.