Logo

Ce fel de razboi duce China

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 10361 times
Ce fel de razboi duce China Image

Ce fel de razboi duce China

RO
Deplasarea spre Rasarit a centrului de greutate al sistemului internatioal, precum si avansul consecvent al Chinei pot afecta misiunea istorica a Turciei, care revine astazi la codurile ei istorice, dar si interesele ei din regiuni indepartate, scrie publicatia turca Milli Gazete.Zilele acestea, China a fost scena unor vizite importante. Mai intai, la Beijing a aterizat o delegatie din Tadjikistan, tara a carei valoare strategica va spori pe fondul situatiei din Afganistan dupa 2014. In acest context, Tadjikistan se afla in zona de interese a Indiei, unul dintre principalii concurenti ai Chinei in regiune.

Prin intermediul Organizatiei de cooperare de la Shanghai, Beijing incearca sa-si largeasca sfera de influenta in zona. Un loc aparte in "politica de extindere spre vest" il ocupa Afganistan si statele Asiei centrale, "investitiile strategice" efectuate de China in aceste tari nu ocolesc Tadjiskitanul. De altfel, in cadrul recentei vizite a fost semnat un numar mare de acorduri.

Alt moment demn de luat in considerare a fost vizita in China a premierului pakistanez, Navaz Sharif. Pakistanul nu trebuie subestimat, fiind unul dintre cele doua state-pot intre centrul si sudul Asiei, un partener strategic, privint de Beijing drept "pretext pentru declararea unui razboi", considera Milli Gazete.

Continuarea pe incomemagazine.ro
EN

Share it!
Tags: China, Turcia, zona de influenta


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.