Logo

Canotaj feminin – rezultatele Cupei Mondiale de la Lucerna

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 8358 times
Canotaj feminin – rezultatele Cupei Mondiale de la Lucerna Image

Canotaj feminin – rezultatele Cupei Mondiale de la Lucerna

Nautica

Cupa Mondială de la Lucerna, organizată anul acesta în Elveția, s-a încheiat duminică cu scoruri mulțumitoare pentru echipele feminine ale României. Țara noastră s-a clasat pe locurile II și IV cu echipajele feminine la dublu rame și feminin de 8+1. Competiția s-a încheiat duminică, 14 iulie 2013, iar echipele s-au întors acasă cu două reușite destul de mari. Echipajul feminin de 8+1 al României a ocupat locul al doilea în finala probei regină a canotajului academic.

Româncele noastre de la feminin 8+1 au fost întrecute de echipa feminină a Statelor Unite ale Americii cu șase secunde. Echipa României de canoraj feminin de 8+1 a fost formată din Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Irina Dorneanu, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu, Daniela Druncea. La finalul cursei ea a înregistrat timpul 6 min 00 sec 42/100. Echipa americană de canotaj a reușit să treacă de linia de finiș cu șase secunde mai devreme, obținând un timp de 5 min 54 sec 16/100. pe locul trei s-a clasat echipa feminină 8+1 de canotaj a Canadei, 6 min 01 sec 61/100.

Locul IV la dublu rame

Chiar dacă nu am reușit să urcăm pe prima treaptă a podiumului, am obținut titluri importante. O a doua reușită este cea a echipei feminine de dublu rame a României, care a obținut locul 4 la Cupa Mondială de la Lucerna. Echipajul parcurs distanța competițională în timpul de 7 min 10 sec 04/100. Echipa României de canotaj la dublu rame a fost formată din sportivii Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian.

Ei au fost întrecuți în clasamentul final de echipajele Marii Britanii (Helen Glover/Polly Swann), care a înregistrat 7 min 01 sec 39/100, până la linia de sosire. De asemenea, Noua Zeelandă s-a (Kayla Pratt/Rebecca Scown) s-a arătat mai aprigă cu timpul de 7 min 02 sec 35/100) şi Statele Unite (Taylor Goetzinger/Meghan Musnicki) cu 7 min 06 sec 24/100.

Campioni europeni la Sevilla, în proba feminină de 8+1

Chiar dacă echipajul feminin de 8+1 a luat locul II la Cupa Mondială de la Lucerna (Elveția), valoarea lor s-a putut vedea anul acesta la Sevillia, unde a fost desemnat campion european în 2013. Regata de Cupa Mondiala de la Lucerna a strâns anul acesta echipe de valoare precum România, Noua Zeelandă, Statele Unite ale Americii și multe altele.

Gina R.

Foto: www.editie.ro

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.