Logo

Canada/ Primul alpinist pe ... Niagara

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 16787 times
Canada/ Primul alpinist pe ... Niagara Image

Canada/ Primul alpinist pe ... Niagara

RO

Săptămâna aceasta am fost martorii unui nou record. Un alpinist canadian a reușit, împreună cu iubita sa, să escaladeze cascada Niagara de pe partea canadiană, devenint astfel primul om din lume care ajunge la această performanță.

Will Gadd, de 47 de ani, este un alpinist profesionist care practică acest sport de la vârsta fragedă de 16 ani. Acesta a reușit să escaladeze cea mai faimoasă cascadă din lume împreună cu iubita sa dar pe lângă doborârea recordului, Gadd a declarat că această experiență l-a ajutat enorm să înțeleagă dimensiunile uriașe și vibrația provocată de apă, adică pe scurt, să înțeleagă cascada mai bine.

Deși nimeni nu credea că va fi posibil, iată că alpinistul canadian a reușit. Călătoria sa a fost urmărită de mii de oameni, fiind sponsorizată de Red Bull, aceeași companie care a finanțat și visul austriacului Felix Baumgartner care a sărit din spațiu. Totuși, călătoria nu ar fi fost posibilă dacă bărbatul nu ar fi avut zeci de ani de experiență în spate. Gadd a escaladat cea mai periculoasă parte a cascadei Niagara, Horseshoe Falls (Cascada Potcoavei) folosind un cârlig special pentru gheață, topoare și papuci cu crampoane.

Deși călătoria nu a fost una ușoară, Gadd se declară mulțumit de faptul că numele său va rămâne în istorie alături de titlul de „Primul om care a escaladat Cascada Niagara”. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.outsideonline.com

EN

Share it!
Tags: gadd, niagara, canada, sport, alpinism,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.