Logo

Canada/ Misterioasa canadiana jihadista

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8058 times
Canada/ Misterioasa canadiana jihadista Image

Canada/ Misterioasa canadiana jihadista

RO

Dacă acum câteva zile vorbeam despre cum Canada a reușit să distrugă o celulă teroristă ISIS, iată că acum, agențiile de securitate sunt uluite de progresul unui alt cetățean canadian în structura grupului terorist, de data aceasta o femeie. Se pare că aceasta a părăsit Canada și în mai puțin de 3 săptămâni a reușit să ajungă una dintre cele mai importante figuri din cadrul grupului.

Agențiile de securitate sunt uimite de faptul că în această perioadă scurtă de timp, femeia a fost văzută în majoritatea orașelor care se află sub stăpânirea Statului Islamic, precum Aleppo, Rakka, Kobani, Mosul și în multe altele. Acest lucru este uimitor, având în vedere că femeile racolate din țările vestice de către organizația Statul Islamic sunt folosite ca atentatoare sinucigașe sau ca soții pentru membrii grupării. Faptul că aceasta a fost văzută în atât de multe orașe și într-un timp atât de scurt arată de fapt importanța sa în structura ISIS. Cu toate acestea însă, agențiile de inteligență confirmă faptul că nu au dovezi că aceasta nu ar fi apropiată de Califul Abu Baker al Baghdadi, liderul organizației. Acesta se află într-un con de umbră deoarece puțini sunt cei care reușesc să îl vadă măcar, nu să se și apropie de el.

Agențiile de inteligență canadiene între timp se pregătesc să accepte o serie de legi care să combată terorismul în țară. Astfel, în câteva luni, oricine va urmări pe rețelele de socializare conturi de Twitter sau Facebook care sunt cunoscute a fi jihadiste va putea fi pus sub acuzare. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.foreignaffairs.com

EN

Share it!
Tags: isis, canada, islam, terorism,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.