Logo

Canada/ Furtunile de zapada afecteaza productia de sirop de artar!

Author: admin
Posted: 3 years ago
Read: 5944 times
Canada/ Furtunile de zapada afecteaza productia de sirop de artar! Image

Canada/ Furtunile de zapada afecteaza productia de sirop de artar!

RO

Canadienii sunt în mijlocul unei alte furtuni. E ceva ce-mi amintesc încă din copilărie – furtunile din martie, adică – dar nu este o priveliște prea primitoare. Canadienii sunt supărați din cauza zăpezii pe care trebuie să o tot curețe și din cauza altor frustrări aduse de furtuni pe capul canadianului de rând în această țară măreață. Tot aceste furtuni duc la tot felul de probleme în ceea ce privește culturile de arțar care sunt foarte importante peste tot în Canada. Culturile de arțar oferă canadienilor (dar și restului lumii) siropul de arțar de care au nevoie în anul ce vine. Problema e că vremea nu ajută producția.  

După cum știți cu toții, siropul de arțar este dezvoltat în anumite condiții primăvara, începând cu momentul în care zăpada se topește, iar lumea începe să se dezghețe în urma temperaturilor mai călduțe. Acest moment are loc de obicei la începutul primăverii, dar anul acesta, se pare că primăvara vine în două ture. Am avut parte de o primăvară la începutul lui martie, când culturile de arțar au început să înflorească, iar canadienii erau extaziați deoarece acesta era primul semn de primăvară, dar apoi Canada a fost lovită de mai multe furtuni de zăpadă, iar arțarul s-a uscat din nou, iar producția a fost oprită.  

Deși există câteva părți din Canada care se bucură de o vreme tipic primăverii și de siropul de arțar, majoritatea țării este frustrată de iarna ce s-a întors și încearcă să găsească o modalitate de a ajuta culturile de arțar pentru ca sezonul să nu sufere. E una să nu-ți placă iarna, dar mulți oameni se tem că sezonul arțarului va fi afectat pentru tot anul dacă vremea nu se schimbă.  

Există totuși și niște speranțe că furtunile de zăpadă vor dispărea până la sfârșitul săptămânii și că sezonul arțarului își va reveni astfel că nimeni nu va mai pierde profit pentru restul anului. Există multe temer însă că acesta ar putea fi doar începutul problemelor cu care ne vom confrunta cu sezonul ce vine. Meteorologii și cei ce dețin recolte de arțar încearcă să găsească o soluție de comun acord pentru ca acest sezon să nu fie afectat prea tare de vreme.  

E greu să ne imaginăm o perioadă de timp în care canadienii au avut parte de o iarnă superbă în sensul că totul a mers onform planului, dar recolta de arțar este important nu numai pentru profit, ci și pentru Canada însăși deoarece siropul de arțar face parte din identitatea Canadei. Până la urmă, un stereotip adevărat despre canadieni este că aceștia sunt obsedați de siropul de arțar. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă acesta ar dispărea deodată din Canada în următorii ani. Și profitul, și identitatea canadiană ar avea de suferit și s-ar schimba brusc în câțiva ani. Timpul va avea ultimul cuvânt, iar canadienii privesc cu interes ce se va mai întâmpla cu vremea în viitor.  

Autor: Kay - Canada
Traducător: Raluca Ivanovici
Sursa photo: www.ctvnews.com

EN

Share it!
Tags: canada, sirop de artar, furtuna, zapada, iarna, vara, primavara, america, usa,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.