Logo

Canada/ Celula terorista ISIS anihilata

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 6546 times
Canada/ Celula terorista ISIS anihilata Image

Canada/ Celula terorista ISIS anihilata

RO

Nimeni nu s-ar fi așteptat ca în una dintre cele mai pașnice țări din lume, Canada, să existe celule de terorism și oameni care să ceară moartea cetățenilor pentru simplul motiv că nu sunt musulmani. Iată însă că ne-am înșelat cu toții. Poliția canadiană a emis recent 3 mandate de arestare pe numele a 3 tineri despre care se crede că ar face parte din temuta grupare teroristă, Statul Islamic. Dintre aceștia, unul a fost deja arestat, Awso Peshdary de 25 de ani, iar pentru ceilalți doi s-au emis mandate de arestare în lipsă. Aceștia sunt Khadar Khalib de 24 de ani și un cetățean canadian care s-a convertit la islamism pe nume John Maguire de 24 de ani.

Toți au fost în Siria unde se presupune că au participat la tabere de îndocrinare și au primit pregătire militară din partea Statului Islamic. Maguire a apărut într-un videoclip postat pe o rețea jihadistă în care cerea moartea cetățenilor canadieni.

Potrivit unui comunicat de presă venit din partea poliției canadiene, Peshdary împreună cu Maguire au încercat să recruteze alți tineri canadieni pentru a-i trimite în Siria la tabere militare. Poliția îi urmărea pe cei doi de ceva vreme, însă doar acum au obținut dovezile necesare pentru a i se putea emite un mandat de arestare.

Între timp, autoritățile spun că au informații cum că Maguire ar fi fost ucis în Siria. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.nationalpostnews.com

EN

Share it!
Tags: isis, siria islam, terorism,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.