Logo

Calatorie prin Europa, intr-o rulota trasa de cai

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 7777 times
Calatorie prin Europa, intr-o rulota trasa de cai Image

Calatorie prin Europa, intr-o rulota trasa de cai

International

Francezul Thierry Strack este dovada vie că visurile devin realitate, că te poţi relaxa cu puţin, doar cu strictul necesar, fără să-ţi pese de nimeni şi nimic.

Fost membru al comando-ului francez "Beretele Verzi", Thierry şi-a vândut tot ce avea în Franţa şi de 4 ani se plimbă hai-hui prin toată Europa, cu cei doi cai şi cu câinii săi.

Decizia a fost luată chiar în ziua în care a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani, adică în 2009, conştient fiind că agitaţia şi stresul unei vieţi obişnuite nu îi aduc nimic bun, ba din contra!

Aşa că nu a durat mult până să pună în practică decizia luată, şi-a vândut toate bunurile (casă, maşină, absolut tot), iar cu banii primiţi şi-a luat doi cai frumoşi de tracţiune, doi câini şi un soi de căruţă cu coviltir, care se aseamănă mai degrabă cu o rulotă, cu care a început să cutreiere Europa.

De 4 ani de zile, "căruţa" este casă francezului, de care se simte extrem de mândru. L-a purtat în locuri fascinante, pe care nu credea că ar avea cum să le vadă, a făcut cunoştinţă cu obiceiuri şi culturi diferite, s-a lăsat "tras" de caii lui frumoşi şi a cutreierat Europa aşa cum mai rar îţi este dat să vezi.

Deşi recunoaşte că prima iarnă pe drumuri nu i-a fost de bun augur, deoarece a îndurat temperaturile de -27 de grade Celsius din Munţii Jura (Franţa), asta nu l-a împiedicat să-şi continue călătoria europeană.

Aşa se face că anul trecut, în luna septembrie, francezul a ajuns şi în România, unde s-a oprit imediat după vama Borş, pe o păşune lângă oraşul bihorean Marghita, unde şi-a petrecut iarna. Odată cu sosirea primăverii, şi-a reluat peregrinarea, cu opriri mai scurte sau mai lungi, în funcţie de ce simţea în acel moment ori chiar de felul în care era privit de localnici.

Nu de puţine ori a avut ocazia să întâlnească români cu suflet mare, cu care s-a împrietenit, dar şi campatrioţi mai puţin prietenoşi. Dar asta nu l-a descumpănit, ba din contra, şi-a continuat drumul, doar cei 17 ani de militărie l-au călit suficient!

Thierry spune că nu îi este frică absolut deloc că cineva i-ar putea face rău, fiind atât de expus. Dacă s-ar vedea că îi este frică de ceva sau de cineva, cu siguranţă ar fi un mare punct de atracţie pentru hoţi.

Pasiunea pentru această viaţă nomadă o are de la tatăl său, care este ţigan şi care s-a născut într-o căruţă ca a lui. Dar pentru că a învăţat foarte bine ca elev, guvernul s-a oferit să-l ducă la 15 ani, la o şcoală militară.

În plus, faptul că are două fiice mari, iar soţia i-a înţeles alegerile n-au făcut decât să-şi dorească şi mai mult să călătorească.

Pentru că o astfel de aventură, ca cea în care a pornit el, nu se poate face fără bani, Thierry trăieşte cu renta pe care i-o plăteşte, lună de lună, Marina franceză, aproximativ 1.000 de euro.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.