Logo

Bmw X5, lansare cu mare fast

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 5418 times
Bmw X5, lansare cu mare fast Image

Bmw X5, lansare cu mare fast

Cars

Lăudat pentru tehnică, noul BMW X5 stabileşte standarde în categoriile design puternic, spaţiu interior luxos, versatilitate de ultimă oră şi plăcerea de a conduce eficient.

Pentru împătimiţii de adrenalină, BMW-ul X5 este disponibil cu 3 motorizări: două diesel şi una pe benzină. Cele două diesel-uri sunt reprezentate de celebrul 6 în linie în două variante de putere: pe X5 xDrive 30d el dezvoltă 258 CP, 560 Nm, accelerăţia de la 0 la 100 km/h se face în 6.9 secunde, consumul mediu declarat este de 6.2 l/100 km, în timp ce X5 xDrive M50d pune la bătaie 381 CP şi 740 Nm, atingând 100 km/h în doar 5.3 secunde.

Consumul mediu declarat este de 6.7 l/100 km. Varianta pe benzină, X5 xDrive 50i, este propulsată de un V8 de 4.4 litri, care produce 450 CP.

Dacă apeşi acceleraţia, faci doar 5 secunde până atingi suta de kilometri, iar consumul mediu anunţat de BMW pentru acest model este de 10.4 l/100 km.

În ceea ce priveşte cutia de viteze automată cu 8 trepte, standardul este prezent pe toate modelele, ca şi ultima generaţie a sistemului de tracţiune integrală xDrive. Excepţie face X5 sDrive 25d, care va avea tracţiune doar pe roţile din spate.

Zonele care încadrează proiectoarele de ceaţă sunt acum mai proeminente, iar prizele de aer din colţurile de jos ale spoilerului faţă au fost remodelate pentru a emana ceva mai multă agresivitate.

În spate, modificările sunt la fel de subtile ca cele din faţă. Liniile caroseriei au fost rotunjite, iar stopurile arată acum ca blocurile optice de pe ultima generaţie BMW Seria 3 Sedan.

Noul BMW X5 are parte de o uşă a portbagajului care se deschide în două părţi (inferioară şi superioară), ce permite încărcarea mai uşoară a bagajelor.

Mai mult, uşa poate fi deschisă şi închisă electric prin simpla apăsare a unui buton amplasat lângă scaunul şoferului.

Înăuntru, noul BMW X5 are sistemul Head-Up Display color, sistemul BMW Night Vision cu funcţie de detectare a oamenilor şi animalelor pe drumurile iluminate necorespunzător, asistent digital la parcarea laterală şi longitudinală şi Trafic Jam Assistant, un sistem care poate ajusta viteza şi direcţia fără intervenţia şoferului în cazul unui ambuteiaj.

Versiunile îmbunătăţite ale direcţiei active şi sistemului Adaptive Drive (îmbină cele două sisteme active de control al şasiului – Dynamic Drive şi Controlul dinamic al amortizoarelor) sunt şi ele prezente pe noul X5.

Dacă îţi doreşti să-ţi achiziţionezi un asemenea bolid, trebuie să aştepţi până în lună noiembrie a acestui an.

    Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.