Logo

Beagle, regasit pe Marte

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9437 times
Beagle, regasit pe Marte Image

Beagle, regasit pe Marte

RO

Beagle, un robot construit de NASA și trimis pe Marte cu scopul de a aduna mai multe informații despre planetă, solul și altele. Robotul a plecat de pe Pământ în 2003 și a dispărut în scurt timp după ce trebuia să aterizeze pe Marte. S-a pierdut contacul cu acesta, iar din 2003, de acum 11 ani, nu sa mai știut nimic despre el, oamenii de știință crezând că robotul a fost pierdut pentru totdeauna.

Profesorul Collin Philinger, versiunea britanică a unui veritabil om de știință nebun și cel care a fost în spatele acestui proiect și mai mult chiar, cel care a strâns toată suma uriașă de 50 de milioane de lire sterline organizând tot felul de evenimente pentru strângeri de fonduri, a murit anul trecut, nemaiapucând să vadă dacă robotul pentru care s-a zbătut atât de mult a ajuns sau nu pe Marte.

Vineri, NASA a confirmat faptul că în urma unor fotografii făcute de către Mars Reconnaisance Orbiter, un robot aparținând organizației și care orbitează în jurul planetei Marte, a putut confirma faptul că robotul Beagle a ajuns pe Marte, însă din pricina unor motive necunoscute, tehnice sau nu, sa prăbușit, iar oamenii de știință de pe Pământ l-au considerat pierdut pentru totdeauna. Iată însă că fotografiile arată că robotul a ajuns până la urmă pe Marte.

După ce robotul a dispărut din vizorul oamenilor de știință, Profesorul Collin Philinger a încercat să strângă fonduri și să convingă restul comunității de știință să mai trimită un robot pentru a vedea ce s-a întâmplat cu „copilașul” său, însă nu a avut sorți de izbândă. Din păcate, a murit înainte de a afla vestea cea mare: că Beagle, robotul său a ajuns până la urmă pe Marte. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.science.nasa.org

EN

Share it!
Tags: nasa, beagle, robot, marte,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.