Logo

Avion cu savori grecești, în Centru Vechi

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 6496 times
Avion cu savori grecești, în Centru Vechi Image

Avion cu savori grecești, în Centru Vechi

Restaurante

Pe premisa „all in one” la vacanțe și savori mediteraneene, în Centrul Vechi a aterizat de ceva vreme un avion cu restaurant grecesc! Nu glumim, ci este o idee inovatoare a unuia dintre cele mai mari agenții de turism din România, care și-a deschis o tavernă grecească chiar în inima luxoasă a Capitalei. 

Mireasma preparatelor și a cocktail-urilor fresh servite la restaurantele și terasele din Centrul Vechi te lovește, la fel de tare ca basul boxelor, încă de la intrarea pe străduța dinspre Parcul Unirii. Voia bună se zărește după primii pași, iar sentimentul că ieși dintr-o Capitală aglomerată într-o zonă cu verdeață te acaparează datorită amenajărilor de la terase. Gărdulețe din lemn, flori de diferite culori și pomi frumos aranjați în ghivece! Pe măsură ce înaintezi spre centru, zgomotul coboară, iar terasele încep să ofere relaxare și gurmanzilor cu preferințe ceva mai „liniștitoare”. Muzica începe să capete un volum acceptabil, oferind posibilitatea unui prânz sau a unei cine într-o ambianță plăcută!

O seară cu iz autentic grecesc

După o plimbare îndrumată de nas, ne-am oprit la una dintre tavernele grecești care își scot pancarta pe care scrie cu cretă „meniul zilei”. Am găsit-o undeva spre ieșirea din centrul Vechi înspre Banca Națională, atenția fiindu-ne atrasă de măslinii ce înconjurau mesele amenajate în alb-albastru și lumina lumânărilor așezate într-un mod romantic tipic grecesc pe mesele clienților.

 O ambianță plăcută, care ne-a dus cu gândul la vacanță. Probabil și datorită planșetelor de masă cu imagini din destinații exotice... Cum necum, cert este că surprizele s-au ținut lanț! În timpul mesei ne-am bucurat și de muzică tradițională live (am înțeles că așa se întâmplă aici în fiecare sâmbătă), servirea a fost plăcută, am avut parte și noi de o lumânare, iar spre sfârșit am testat și interiorul... un avion în toată regula.

 Scaune de avion, spoturi ca-n avion... singurele diferențe: confort, spațiu și mese între ele! Cu toate că întregul conceptul este unic în România, nu mulți sunt cei care se înghesuie să servească masa înauntru, mai ales că afară este o atmosferă tipic grecească cu muzică tradițională live și preparate care ți se perindă prin fața ochilor, printre mese. Cât despre mâncare, arome fresh, condimente naturale aduse direct din Grecia și un bucătar grec care se pricepe de minune la design și îmbinări de ingrediente. Strategie de marketing sau nu, cert este că nu ne-a pus nimeni să cumpărăm bilete în vacanță... Însă, am plecat cu gândul la una...

Gina Rotaru

Foto: www.foodtravel.ro

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.