Logo

Austria amana alegerile din nou din cauza unui lipici!

Author: admin
Posted: 2 years ago
Read: 4586 times
Austria amana alegerile din nou din cauza unui lipici! Image

Austria amana alegerile din nou din cauza unui lipici!

RO

Apar problem în alegerile noului președinte a Austriei

Austria votează – din nou! Se pare ca trecem prin cea mai lunga serie de alegeri din toate timpurile. Alegerile țin mult, însă timpul așteptării dintre rundele alegerilor tine imens de mult. Acum trecem la următoarea serie de alegeri deoarece cea de data trecuta a dat de atât de multe accidente, multa lume crede ca aceste „accidente” nu sunt accidente, ci un mod de manipulare a voturilor. Așa ca, partidul pierzător condus de Norbert Hofer a cerut o noua serie de alegeri deoarece nu a fost mulțumit cu rezultatele primite.

Cererea lor a fost acceptată și iată-ne, acum ne confruntăm cu o nouă serie de alegeri. Din păcate un nou accident si-a făcut prezenta! Conform instituțiilor oficiale ale guvernului în timpul votărilor a fost folosit un lipici greșit, așa că au nevoie de un nou lipici. Cum să dăm de un nou lipici? Conform spuselor lor, pentru a face rost de un nou lipici, unul care să fie destul de bun pentru a fi folosit în timpul unei ocazii atât de speciale, au nevoie de timp. Cat timp? Ei bine, nu prea mult, doar pană pe 4 decembrie – aproape de Crăciun. Chiar este șocant faptul că Austria nu a avut un nou președinte activ de trei luni de zile. Nimeni nu pare că ii duce lipsa fostului președinte (Heinz Fischer).

Dar să fim serioși, în Austria rolul președintelui este doar de formă. Datoria președintelui este foarte nesemnificativă, el practic spus nu deține nici un fel de putere, el este doar fața guvernului, o față care nu deține controlul mâinilor care controlează țara. Norbert Hofer plănuia să-și folosească rolul său de președinte  - în cazul în care el câștiga – pentru a „securiza tara”, sau măcar asta a declarat presei. El are puterea de a scoate politicienii din guvern dacă ei nu își fac treaba corespunzător. Însă președintele nu poate face asta fără nici o problemă, politicienii trebuie să fie avertizați înainte de mai multe ori, doar atunci are dreptul președintele să ii scoată de la putere.

Acum rămâne o singură întrebare, cum ii va influenta pe oameni noua zi de alegeri – oare vor alege să voteze un politician mai strict, sau vor continua să voteze politicianul care promite o tolerantă mai ridicată pentru Austria. Poate că Austria deja va intra în spiritul Crăciunului – acesta fiind spiritul fericirii, relaxării și a distracției, și datorită acestui nou mod de gândire poate vor alege să voteze pentru cel care le oferă un viitor mai sigur, adică pe Van der Bellen.

Vom vedea cine va fi câștigătorul acestor alegeri în curând. Oricare ar fi alegerea un lucru e sigur, reputația Austriei a ajuns la pământ. Întreaga lume rade acum de Austria, toată lumea vede exact cat de incompetenți sunt oamenii care dețin puterea, și cat de neprofesionali mai pot fi ei. Aceste evenimente – mai ales cel cu lipiciul de proastă calitate – a atras atât de multă atenție negativă și a făcut întreaga tară să pară neghioabă. Tot ce putem face în acest moment este să sperăm că ne putem reveni după acest incident trist.

Cine va fi noul nostru președinte?

Aceasta este întrebarea care si-a pus-o fiecare austriac măcar o dată. Ei bine, există doar două opțiuni, ambele oferind lucruri complet diferite și opinii inimaginabil de variate. Deci totul va tine de cum se simt oamenii. Un alt mare factor de care depind aceste alegeri este criza imigranților. Oamenii vor să aibă un lider pe care să poată depindă în cazul în care un nou incident terorist va lua loc și ce decizie va lua acesta pentru valul uriaș de imigranți care intră în tara noastră. Ei cel mai probabil îl vor alege pe Hofer. Însă, dacă există mai puține motive pentru proteste, atunci vor fi de asemenea mai puține voturi pentru Hofer și mai mulți vor decide să-l voteze pe Van der Bellen.

Trebuie să vedem ce se va întâmpla în următoarele luni deoarece de ele depind alegerile. Cel mai probabil, incidentele din lumea politică vor alege dacă austriecii vor sau nu un președinte patriotic precum Norbert Hofer, în acea perioadă se va alege dacă oamenii vor un președinte mai tolerant și multiculturalist precum candidatul Norbert Hofer.

Tot ce sper eu este că Austria va lua decizia cea mai avantajoasă, deoarece chiar avem nevoie de un președinte bun. În loc să căutăm o nouă dată pentru următoarele alegeri ar trebui să ne concentrăm pe ce e mai important pe moment. În loc să alegem „partidul acela pe care-l votăm întotdeauna” ar trebui să ne gândim mai mult la tara noastră. Eu unul sper că austriecii înțeleg cat de mult contează votul lor.

Dacă votăm noul președinte după partidul care îl susține atunci este chiar imposibil ca să avem un președinte bun pentru Austria. Avem nevoie de cineva care să ne poată reprezenta tara în momente dificile. Tot ce pot spune este că sper ca totul să meargă bine și că candidatul cel mai deștept și mai bun va ieși victorios din aceste alegeri!

Autor: Lukas - Austria
Traducator: Radu Ivanovici
Sursa photo: www.upi.com

EN

Share it!
Tags: austria, alegeri, prezidentie, presedinte, norbert, bellen


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.