Logo

Australia/ Jucatorul de cricket Phillipe Hughes a murit!

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7736 times
Australia/ Jucatorul de cricket Phillipe Hughes a murit! Image

Australia/ Jucatorul de cricket Phillipe Hughes a murit!

RO
Jucătorul australian de cricket Phillip Hughes a murit joi, 27 noiembrie, la vârsta de 25 de ani, la două zile după ce a fost lovit în cap de o minge. În cursul zilei de marţi, Phillip Hughes a fost lovit de o minge trimisă de Sean Abbott, la o partidă din campionatul de cricket al Australiei. În pofida eforturilor medicilor, Phil nu a mai putut fi salvat.

La momentul incidentului, jucătorul a primit îngrijiri medicale pe teren, după care a fost transportat de urgenţă la spitalul Sf. Vincents din Sidney. Medicii i-au indus starea de comă şi a fost operat pentru eliberarea presiunii craniene care se acumulase în urma unei hemoragii cerebrale.

Federaţia Australiană de Cricket a confirmat moartea jucătorului. Vestea a şocat ţara unde cricketul este cel mai popular sport. Drapelul a fost coborât pe jumătate în semn de doliu pe stadionul din Sidney.

Australianul de 25 de ani a fost lovit în ceafă de o minge lansată de unul dintre coechipierii săi şi s-a prăbuşit pe teren după câteva momente. Medicii echipei i-au acordat îngrijiri timp de 40 de minute, până la sosirea ambulanţei.

Doctorul echipei, Petru Bruckner, a spus că Hughes a murit la spital, nerecăpătându-şi conştiinţa. Unul dintre cei mai buni jucători de cricket a jucat pentru Hampshire, Middlesex şi Worcestershire.

Sportul a folosit prea des cuvântul tragedie, dar acest accident ciudat reprezintă o adevărată tragedie! Căpitanul echipei, Michael Clarke a citit o declaraţie în numele familiei lui Hughes, la o conferinţă de presă care a avut loc la Spitalul Sf. Vincent, unde a fost tratat.

Vorbind în numele părinţilor Greg şi Virginia, a sorei lui Megan şi a fratelui Jason, el şi-a declarat devastarea pentru pierderea lui Phillipe spunând că au fost câteva zile foarte dificile. Căpitanul apreciază şi mulţumeşte pentru tot sprijinul oferit din partea familiei, a prietenilor, a jucătorilor, Cricket Australia şi din partea publicului.

Clarke a continuat mulţumind personalului medical şi asistenţei medicale din cadrul spitalului şi a încheiat emoţionat spunând că cricketul a fost viaţa lui Phillipe.

În meciul împotriva New South Wales, Hughes s-a prăbuşit după o lovitură în partea de sus a gâtului venită din partea lui Abbott, 22 de ani. Medicii i-au acordat primul ajutor şi respiraţie gură-la-gură.

La conferinţa de presă, Bruckner a explicat că Hughes a murit din cauza disecţiei arterei vertebrale. El a declarat că artera a fost comprimată, determinând-o să se despice şi să conducă la o sângerare masivă în creier. Căpitanul a spu că incidentul a fost ciudat, deoarece disecţia arterei vertebrale este incredibil de rară. Mai există un singur caz precedent cauzat de o minge de cricket, iar în literatura de specialitate există doar 100 de astfel de cazuri raportate.

Dr. Tony Grabs, doctorul care l-a tratat pe Hughes a declarat că jucătorul a avut nevoie de intervenţii chirurgicale rapide şi extinse pentru a-i elimina o parte din craniul din jurul creierului pentru a-i permite creierului să se extindă. Cu toate acestea, recuperarea lui nu a mers bine, iar jucătorul de cricket a decedat.

Phillip Hughes a fost lăudat ca fiind extrem de popular şi respectat în Anglia şi Ţara Galilor. Mii de fani, prieteni, dar şi oficiali i-au adresat omagii şi mulţumiri, iar familiei condoleanţe profunde pentru pierderea suferită.

Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.picturesnew.com

EN

Share it!
Tags: Phillipe Hughes, decedat, cricket, lovitura


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.