Logo

Arome frantuzesti pe malul marii

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 6167 times
Arome frantuzesti pe malul marii Image

Arome frantuzesti pe malul marii

Restaurante

Dacă ai drum la mare zilele astea, mai exact în staţiunea Olimp, află că există un loc absolut divin, rupt parcă din rai, care te aşteaptă să-i deguşti bucatele alese şi să te răcoreşti cu cele mai bune sortimente de vinuri.

"Clos des Colombes" îi este numele şi, aşa cum îi spune şi denumirea, te aşteaptă cu o atmosferă de iz parizian, muzică ambientală excelentă şi servire pe măsură.

Proprietatea cuprinde nu doar via, ci şi un restaurant, o cramă şi trei bungalow-uri, fiecare cu câte o mică grădină privată.

Cuvântul "Clos" reprezintă o tradiţie ancestrală, în limba franceză, "clos" descrie o podgorie închisă, împrejmuită în general de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită mai ales în Burgundia, dar şi în alte regiuni viticole.

"Colombes" se referă la trecutul podgoriei, pentru că aici a fost găsită o veche casă de porumbei, care a fost renovată.

Dacă vii de pe drum şi-ţi este foame, “Clos des Colombes” chiar este ceea ce căutai ca să-ţi potoleşti toate poftele culinare.

Datorită abundenţei meniului, aici te poţi înfrupta din bucătăria franceză combinată cu tradiţiile culinare româneşti.

Poţi comanda terine de foie gras, escargots ori magret de canard, dar şi supă de peşte, crap cu saramură, friptură de porc, turtă Delta (un fel de plăcintă cu peşte, alături de care primeşti un sos de icre cu smântână şi lămâie), Trilogia de raţă.

Iar asta nu e tot! În meniu vei mai vedea foie gras, chutney de struguri, pâine brioşată cu struguri, caviar, tartă fină de legume şi o mică salată de germeni, papiota de şalău cu savoare orientală, mămăligă cu măsline şi tian tradiţional de vinete şi roşii, file de calcan, piure fin de cartofi cu vanilie şi ulei de măsline, legume de sezon.

Pe bază de carne, ai confit de porc, piure de fasole şi legume de sezon calde şi crocante; ruladă de pui cu ciuperci; foie gras, cu sos cremos Terra Alba şi cartofi Dauphinois.

Ca desert ai moelleux au chocolat Valrhona; espuma de struguri, ciocolată cu căpşuni şi mentă Madeleine cu fistic; charlotte cu fructe roşii; cremă englezească cu Grenadine; fructe roşii proaspete; millefeuille de ciocolată cu spumă de portocale; îngheţată de portocale Grand Marnier; crumble de fructe de sezon cu îngheţată de vanilie; tartă de fructe caramelizate în stil Tatin; fondant au chocolat cu garnitură de vin “Clos des Colombes”.

Şi cum de la masă nu prea îţi vine să te ridici fără să-ţi potoleşti şi setea, "Clos des Colombes" îţi răsfaţă papilele gustative cu Terra Rossa (Fetească Albă şi Riesling Italian), Terra Alba şi Sauvignon Blanc, Cuvée Rosenberg (rosé) şi Cuvée Rennasaince.

Irina Burghelea

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.