Logo

Aroma zilei/ Cardamon

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9556 times
Aroma zilei/ Cardamon Image

Aroma zilei/ Cardamon

RO
Cardamomul este considerat al treilea cel mai scump condiment din lume (după şofran şi vanilie), iar preţul ridicat reflectă reputaţia parfumului condimentului.

Cardamomul este o plantă înaltă  asemănătoare ca formă cu trestia europeană. Din florile sale de culoare galbenă ies fructe mici şi verzi, în formă de păstaie, care se coc în cel de-al treilea an de viaţă. Fructele se culeg la maturitate, dar înainte de a fi complet coapte, deoarece păstăile se desfac şi îşi împrăştie seminţele aromate.

Îl întâlnim şi sub numele de chardamom sau hell (în ţările arabe). Fiind originar din sudul Indiei, Malaezia şi Ceylon, astăzi se cultivă în cantităţi mari în India şi Guatemala. În Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca şi condiment pentru mâncărurile dulci, dar şi ca aromă tradiţională în ceai şi cafea.

Cardamomul are un parfum deosebit, fin şi puternic, iute şi dulce, ce lasă un gust de lămâie, camfor şi portocală. Cardamomul este deseori folosit pentru mâncărurile orientale cu orez şi carne. Se bucură de o popularitate mai mare în ţările scandinave unde este folosit pentru prepararea cârnaţilor, şi produselor de patiserie.

Este considerat un condiment revigorant şi în franceză i se mai spune şi sămânţa dragostei. Sunt două feluri de cardamon:verde şi negru. 


Continuarea pe:eatermagazine.ro/
EN

Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.