Logo

Argentina/ Accident aviatic, 10 morti

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8737 times
Argentina/ Accident aviatic, 10 morti Image

Argentina/ Accident aviatic, 10 morti

RO
Doliu în Franţa: cea mai mare tragedie din istoria televiziunii franceze! Zece persoane au murit într-un accident aviatic, luni, într-o zonă izolată din nord-vestul Argentinei. Două elicoptere s-au prăbuşit provocând moartea a opt cetăţeni francezi şi doi argentinieni.

Elicopterele s-au prăbuşit întimp ce zburau în apropierea provinciei La Rioja, la circa 1.170 de kilometri nord-vest de Buenos Aires, a declarat secretarul pentru Securitate din La Rioja, Cesar Angulo, pentru postul public de televiziune TN. Mai multe fotografii şi înregistrări au arătat epavele elicopterelor în flăcări într-o zonă slab populată de-a lungul lanţului muntos al Anzilor, care separă Argentina şi Chile.

Printre cei zece morţi se aflau şi sportivii francezi Camille Muffat – nataţie, Alexis Vastine- box şi navigatoarea Florence Arthaud. Sportivii francezi făceau parte din echipa care filma o emisiune de supravieţuire, “Dropped”, care presupunea implicarea celebrităţilor în faţa provocărilor împotriva elementelor naturale, atât fizice, cât şi psihice.

Preşedintele Francois Hollande şi-a exprimat imensa tristeţe faţă de cei care au murit, iar prim-ministrul francez, Manuel Valls a declarat că Ministerul de Externe al Franţei este în contact cu autorităţile din Argentina pentru a determina cauza accidentului.

Camille Muffat (25 de ani) este triplă medaliată la Jocurile Olimpice de vară de la Londra 2012, aur, argint şi bronz. A câştigat două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011 şi alte două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2013. Pugilistul Alexis Vastine (28 de ani) a fost medaliat cu bronz la JO de la Beijing din 2008, argint la europenele din 2010 şi a cucerit două medalii de bronz la europenele şi mondialele de tineret din 2005, respectiv 2008. Navigatoarea Florence Arthaud (57 de ani) a intrat în istoria sportului mondial în 1990, când a câştigat cursa Route du Rhum, devenind prima femeie din lume care se impune în această competiţie din Oceanul Atlantic.


Autor: Narcisa Morariu
Sursa foto: www.mirror.co.uk


EN

Share it!
Tags: accident aviatic, elicoptere, doliu in Franta, sportivi morti


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.