Logo

Arca lui Noe moderna

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 8870 times
Arca lui Noe moderna Image

Arca lui Noe moderna

RO
Considerat ca o structură dintr-un film SF, "New Orleans Arcology Habitat", "Arca lui Noe" în variantă modernă, reprezintă soluţia ideală pentru supravieţuirea în faţă unor dezatre naturale, spune un grup de designeri americani.

Însă acest oraş plutitor bizar ar putea fi soluţia perfectă pentru oraşele devastate de vremea extremă. Incredibila structură are 365 metri înălţime, acoperă o suprafaţă de 9 milioane de metri pătraţi şi poate găzdui până la 40.000 de oameni.Arca lui Noe are tot ce se poate găsi într-un oraş normal - de la hoteluri, la magazine, cazinouri şi şcoli.Designul futurist înglobează şi grădini, lifturi speciale pentru deplasarea locuitorilor pe verticală şi trotoare rulante pentru pietoni.

Structura a fost inspirată din devastarea oraşului american New Orleans de către uraganul Katrina în 2005. Pagubele au fost atât de mari, încât comunitatea încă se mai află în proces de reconstrucţie.Un grup de arhitecţi din Boston a creat Arca lui Noe care va sta pe malul râului Mississippi şi va ajuta la prevenirea unei astfel de tragedii. Structura se numeşte New Orleans Arcology Habitat sau NOAH, este în formă de triunghi si înfățișează o imagine desprinsă din cărțile SF.

NOAH are panouri create special pentru uragane şi poate trece prin astfel de furtuni fără ca locuitorii săi să aibe de suferit.Echipa a avut trei lucruri în minte când a realizat proiectul. Primul lucru este să prevenim daunele fizice şi psihice din timpul evenimentelor meteo extreme. A doua provocare este faptul că New Orleans are prea multă apă. Oraşul a fost construit la nivelul mării şi sub nivelul ei, aşa că este uşor inundabil. A treia provocare este solul, care este foarte moale, argilos, făcând dificilă construcţia unor structuri mari, a explicat arhitectul Kevin Schopfer.Continuarea pe: www.nauticamagazine.ro
EN

Share it!
Tags: arhitectura, inedit, oras plutitor, structura rezistenta


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.