Logo

Arabia Saudita/ Noul Rege Saudit zguduie Guvernul

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9206 times
Arabia Saudita/ Noul Rege Saudit zguduie Guvernul Image

Arabia Saudita/ Noul Rege Saudit zguduie Guvernul

RO

Moartea regelui Abdullah al Arabiei Saudite a adus schimbări majore în Guvernul țării. Succesorul său, Regele Salman, a schimbat complet miniștrii, începând chiar la câteva ore de la moartea regelui Abdullah. Printre schimbările majore se numără concedierea a doi fii ai fostului rege și numirea fiului său, Mohammed bin Salman ca Ministru al Apărării.

Noul rege este un frate vitreg al fostului rege. Acesta și-a cimentat la propriu puterea înlocuind întregul cabinet de Miniștrii, introducând printre altele un Minister pentru cultură și informații, comunicații, tehnologie de informație și multe altele, numărul total ajungând la 31 de membrii. De asemenea, Regele Salman a unit două Ministere, cel al Învățământului Superior și cel al Educației. Arabia Saudită a încercat în ultima vreme să educe populația, construind mai multe Universități în țară.

Regele Salman nu a uitat nici de supușii săi. Pentru a le da de veste că va fi diferit față de Abdullah și că lui chiar îi pasă de cetățenii țării, le-a oferit salariul pe două luni tuturor bugetarilor, celor din armată, dar și studenților. De asemenea, le-a cerut tuturor „să se roage pentru el”. Arabia Saudită este printre cele mai bogate națiuni datorită cantității uriașe de petrol care se extrage în fiecare zi.

Deși este considerată a fi leagănul religiei islamice, Arabia Saudită s-a alăturat Statelor Unite și țărilor din vest în lupta împotriva terorismului și, implicit, împotriva grupării ISIS. 

Autor: Raluca
Traducător: www.turner.com

EN

Share it!
Tags: arabia saudita, rege, abdullah, guvern, salman,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.